Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Optymalna Trasa Przez Barwinek Do Seget Vranjica

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 09.02.2007 10:39

Witam
Znowu wybieram się do Chorwacji, a pierwszy i zarazem ostatni raz byłem w 2002 r i wiem, że są nowe autostrady zarówno na Węgrzech jak i w Chorwacji dlatego bardzo proszę o podanie informacji na temat optymalnej trasy, aktualnych opłat za autostrady łącznie z Węgrami oraz jeżeli to możliwe stacji z auto plinem w Cro. Dziekuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich.
Cosmo
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 09.02.2007 10:56

Przy przejeździe przez Słowację jest kwestia trafienia na właściwą drogę z Preszowa do Koszyc żeby nie płacić za winietkę. Było to opisywane na forum a może woka się odezwie?

Na temat płatnych dróg na Węgrzech info znajsziesz tu:
http://www.motorway.hu/engine.aspx?page=Polish
(otwórz plik pdf)

Opłaty w Cro wyliczysz tu:
http://www.hac.hr/
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 09.02.2007 16:01

w Preszovie za Tesco skręcasz w drogę krajową równoległą do autostrady jakieś 35km tiry nie jeżdżą tą trasą bo dla nich też jest płatna, gaz tankujesz zaraz za Koszycami. potem na 100km przed Budapesztem, potem Nagykanizsa, następnie parking Desinec wszystko przy autostradzie, czynne całą dobę i można płacić kartą, sprawdzone w tamtym roku, w tym nowym autem bez gazu
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.02.2007 17:55

Skoro zostałem wywołany do tablicy .... jestem. Jednak, marny bedzie ze mnie pożytek. Odnośnie dróg, link został już zapodany. A co do reszty to ja nigdy na to nie zwracam uwagi. W Barwinku posłusznie kupuję winietkę i jadę przed siebie. Gdzie winietki - tam winietka, gdzie bramki - tam gotówka. Proste i wygodne. Automobila na gaz nie mam wiec na ten temat -nic.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 09.02.2007 18:30

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone