napisał(a) Zaruk » 26.09.2006 16:48
Dobra. Opowiem krótko o wszystkich (poza istryjskimi).
Nin: kamp Ninska Laguna (nie mieszkałem, łypnąłem tylko) - tani, koleś chciał 9 Euro za 2 osoby, namiot i samochód (ceny, które będę podawał dalej odnoszą się do tego zestawu). Nieco podmokły grunt, raczej słabe sanitariaty, dość smutni biwakowicze. 100 m wczesniej jest drugi kamp, bardzo mało cienia, raczej dla kamperów, cen nie znam. Nowcowaliśmy po drugiej stronie zatoki, gdzie również są 2 małe prywatne kampingi: pierwszy to wydatek ok 100 kun, trawa, dość czyste sanitariaty, prysznic pod chmurką, ale z ciepłą wodą. W sezonie bar i przekąski. Komary. Drugi to zastawiony kamperami placyk, raczej nie dla namiotów. Plaża piaszczysta, bez pryszniców, raczej brudna i dzika. Silne wiatry - świetne miejsce dla windsurfingów i kite'a.
Trogir: kamping ROZAC. Ok 120 kun, niezbyt wyraźnie oddzielone od siebie miejsca, ale dość porządnie. Sanitariaty średnio czyste, 2 baro-restauracje. Przejrzysta woda, prysznice na plaży. Przed Trogirem (jakieś 5 km jadąc od pn) - mnijeszy i nieco uboższy kamp (czysty) za ok 95 kun, nazywa się chyba Seged (dla Węgrów?).
Potem był Orasac, POD MASLINOM, ale to temat wielokrotnie wałkowany, więc powiem tylko, że byliśmy zadowoleni.
O kampie MINA w Jelsie na Hvarze pisałem.
Potem Primosten. Pisałem o nim co nieco. 80 kun, wysoki standard, dziadek tak nas polubił, że 1 noc nam dał gratis. Na koniec Kraljevica, między Crkvenicą a Rijeką. Nocowaliśmy z musu, ma 1 gwiadkę, a kosztuje 120 kun. Nie warto - odradzam, dość brudno i ciemno, obok plaży duże zakłady przemysłowe, nieciekawe dno.
To tyle w skrócie (!). Jeśli chodzi o szczegóły - pytajcie.