Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Opowiem o kampach w Nin, Trogirze, Jelsa (Hvar) i Primosten

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 28.09.2006 11:48

Zaruk, widzę, że odwiedziłeś i Dalmację i Istrię. Ponieważ swoją przygodę z Chorwacją zaczęłam od Dalmacji interesuje mnie Istria. Tam właśnie chciałabym pojechać za rok. Czy faktycznie jest brzydsza, mniej atrakcyjna od Dalmacji?
Zaruk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zaruk » 28.09.2006 17:21

Nie, nie jest brzydsza (przynajmniej moim zdaniem). Oferuje masę ciekawych miejsc do oglądania, szczególnie nieduże miasteczka o wyglądzie przypominającym te z Włoch (nic dziwnego, prawda? :wink: ). Ponadto ciekawe jest wnętrze półwyspu, wszędzie można dojechać dobrymi i bardzo dobrymi drogami. Dodatkowy atut to atrakcje kulinarne: oliwa, wina (choć niżej cenione od dalmackich), trufle (ale ostrożnie - to zabawa dla bogatych, Tobie dadzą co najwyżej oskrobiny) i mięsa, przede wszystkim jagnięcina. Nam się bardzo podobało. Przejrzysta woda. Za to niewątpliwie drożej (uważaj zwłaszcza na kempingi) i tłoczniej, szczególnie obficie występuja turyści niemieckojęzyczni.
Nie wierz nikomu, pojedź i sprawdź sama :wink: .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.09.2006 22:29

dagarts napisał(a):Zaruk, widzę, że odwiedziłeś i Dalmację i Istrię. Ponieważ swoją przygodę z Chorwacją zaczęłam od Dalmacji interesuje mnie Istria. Tam właśnie chciałabym pojechać za rok. Czy faktycznie jest brzydsza, mniej atrakcyjna od Dalmacji?

Istria to też Chorwacja i też jest ładna choć inna niż Dalmacja.
Tak jak pisze Zaruk, jedż i zobacz na własne oczy.
Na Istrii pobyt na kempingach i kwaterach na pewno droższy niż w Dalmacji,
ale bliżej, więc koszty podróży mniejsze.
dagarts-jeśli zdecydujesz się jechać, jedź w lipcu (mniejszy tłok, bo w sierpniu możesz nauczyć sie włoskiego :wink: )
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 29.09.2006 07:16

Zaruk napisał(a):W brudnych kiblach roi się od robactwa. Przeważają skąposzczety (jeśli nie znasz - to takie stonogi włażące do namiotu, żywności). Na 7 męskich kibli, tylko w 3 są szczątki zamków. Sprzątane chyba w ubiegłym roku. Płacisz za te wygody 86 kun (2 os, namiot i auto). Niestety, w podobnej cenie i przy miasteczku, nie ma nic w pobliżu. Kamp Ivan Dolac, za słynnym tunelem to, wg znajomych, którzy go widzieli, koniec świata.

Koniec świata z uwagi na położoenie czy koniec świata z uwagi na standart kempingu.
Osobiscie nie mieszkałam na tym kempingu ale jeszcze kawałek dalej bo w Jagodne, byłam tam jednak i oglądałm. kemping wydaje się być przyjemnym i spokojnym, niedaleko od morza.

Wszystko zalezy od gustów. Ja zazwyczaj szukam miejsc włascie w tak nietłocznych i spokojnych miejscach, stąd wybór tej strony Hvaru i kempingu w Jagodnej. Moim zdaniem to jest bardzo fajne miesca, a Ivan Dolac to spokojna i przyejmna mieścina. Ale jak mówie sa gusta i guściki.
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 29.09.2006 07:52

Dziękuję za rady, na pewno będę jechać w lipcu a może nawet w czerwcu.
Zaruk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zaruk » 30.09.2006 20:39

Moim zdaniem to jest bardzo fajne miesca, a Ivan Dolac to spokojna i przyejmna mieścina. Ale jak mówie sa gusta i guściki.[/quote]

Mam nadzieje, że nie nawiązujesz do filmu? :wink:
Nie widziałem Ivana Dolaca. Nasi znajomi, którzy go ogladali, proównywali go do opisanej przeze mnie MINY. Ale tu już tylko ich opinia. Pozdro.
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Opowiem o kampach w Nin, Trogirze, Jelsa (Hvar) i Primosten - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone