Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Opole - Makarska

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2010 12:47

droga przez Węgry nr. 86

Dziękuję bardzo :!: :!: raz jechałem i nigdy więcej, w tym roku jadę przez Węgry ale autostradą, dalej ale spokój po drodze "bez cenny" :lol:
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 30.07.2010 12:49

szaki17 napisał(a):
Szaki, a czemu nie przez Krnov???
Wygodniej przez Chałupki???

Dlatego że droga do granicy prawie ta sama, ale od granicy w Chałupkach mam już Czeską autostradę pod kołami za którą przecież płacę, a jadąc przez Krnov muszę się telepać po Czeskich drogach, narażając na spotkanie z czeską policją, zanim dojadę do Olomunca skąd dopiero prowadzi autostrada. :wink:

Z tą policją to trochę przesada na tym odcinku.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2010 19:01

Doprawdy :?: :?: :?:
Przecież oni łapią przede wszystkim na ograniczeniach i w terenie zabudowanym (szczególnie polaków), jeździłem parę razy tamtą drogą i wiem co mówię.
Przykład, miasto Bruntal, zjeżdżasz serpentyną z górki do miasta i tam zawsze stoją, to ich ulubione miejsce bo tam trzeba naprawdę się pilnować żeby nie przekroczyć ograniczenia.
Kolega zapłacił tam "pokutę" za przekroczenie o 2 km, śmieszne prawda :?
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 30.07.2010 19:21

szaki17 napisał(a):

Doprawdy :?: :?: :?:
Przecież oni łapią przede wszystkim na ograniczeniach i w terenie zabudowanym (szczególnie polaków), jeździłem parę razy tamtą drogą i wiem co mówię.
Przykład, miasto Bruntal, zjeżdżasz serpentyną z górki do miasta i tam zawsze stoją, to ich ulubione miejsce bo tam trzeba naprawdę się pilnować żeby nie przekroczyć ograniczenia.
Kolega zapłacił tam "pokutę" za przekroczenie o 2 km, śmieszne prawda :?

To mieliście pecha jeżdżę bardzo często ta trasą parę razy w miesiącu i nie zgadzam się z twoją opinią, np. dzisiaj tamtędy przejeżdżałem i nie widziałem tych kontroli policyjnych.
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 27.01.2011 16:32

witam jedziemy w sierpniu do starigrad-paklenica z opola,czasu sporo wiem ale chetnie pojedziemy juz teraz chociaz palcem po mapie,prosze obeznanych o wskazowki dotyczace trasy,jedziemy na dwa auta z malymi dziecmi,wiec zalezy nam na czasie,bedziemy tam 12 dni wiec winieta w sloweni to prawie 150 zl na samochod,bo trzeba wykupic miesieczna,a trasa przez slowenie to chyba okolo 60 km wiec nie uwazam ze gra warta swieczki,bardzo dziekuje za wszelka pomoc :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.01.2011 16:41

Cześć.

Autoceste w Słowenii można spokojnie ominąć.

Tutaj wiele pomocnych linków

Pzdr
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 27.01.2011 16:50

dziekuje juz lece poczytac :)
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone