zy może granicę przekraczać w Chałupkach i przez Ostravę do Olomouc?
Ja pojadę właśnie tak j/w
zy może granicę przekraczać w Chałupkach i przez Ostravę do Olomouc?
Jak pokazuje http://maps.google.pl/ to nadrobisz jakieś 150 km
Wojciu napisał(a):szaki17 napisał(a):... pojadę w tym roku prawie dokładnie twoją trasą tzn. Opole-Ostava-Brno...
Mam pytanko w związku z tym. Czy lepiej z Opola do Olomouc jechać przez Pietrowice i Bruntal (tak jeździłem zwykle do tej pory), czy może granicę przekraczać w Chałupkach i przez Ostravę do Olomouc? Pytam, bo na mojej mapie, którą kupiłem przed tygodniem zaznaczona jest autostrada prowadząca z Ostravy do Olomouc (a przynajmniej, że data planowanego oddania to 2009 rok), natomiast google.maps tego nie potwierdza. Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam,
RW
szaki17 napisał(a):zy może granicę przekraczać w Chałupkach i przez Ostravę do Olomouc?
dids76 napisał(a):Autostrada w Cechach zaczyna się zaraz za granicą i bez przerwy prowadzi aż do Brna. Google Maps nie ma jeszcze całej, w całości jest już na Viamichelin i AM od wersji 6.2
aneta_wawa napisał(a):Ja mam takie pytanie- Czy można te wszystkie winiety kupić wcześniej, już w Polsce, żeby nie stać w korkach ?
aneta_wawa napisał(a):Dzięki Doradźcie którędy jechać bo nie mogę się zdecydować- Trasa Warszawa- Plitvice
polecam drogę przez Cieszyn - Cadca Słowacja - Bratysława i potem droga przez Węgry nr. 86 lub autostradą na Budapeszt i potem Zagrzeb i dalej do chr. w czechach do zjazdu ok. 2km na Słowację nie trzeba winiety dopiero w (SK)ok.5 euro. 01.08.2009r. jechałem do do Mimic cieszyn-bratyslawa - węgry(86)-letenye-i do CHR.mirszam napisał(a):szaki17 napisał(a):zy może granicę przekraczać w Chałupkach i przez Ostravę do Olomouc?
Szaki, a czemu nie przez Krnov???
Wygodniej przez Chałupki???
Szaki, a czemu nie przez Krnov???
Wygodniej przez Chałupki???
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi