Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Opłaty za dzieci w kwaterach prywatnych

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KrisLukas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisLukas » 15.06.2009 22:02

Nie bierz tego na serio, tak sie sklada ze jest kilka tematow napisanych przez krakusow typu ze euro drogie, ze apartamenty drozeja itp.
A ja jako rodowity Krakus musze stwierdzic ze planowanie wydatkow to nie skapstwo a po prostu zdrowy rozsadek :) .
Z reszta widac zes "element naplywowy" bo pytasz o apartament a nie jakis tani kamping :lol: :wink:
Jako rodowity Krakus oczywiscie wybieram to drugie :D
pozdrawiam
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 15.06.2009 22:42

czytam i oczom nie wierze
tylko patrzec jak w sklepie beda ceny negocjowac przychodzac np ze swoja butelka na mineralna
szala79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) szala79 » 20.01.2010 12:08

marek_k napisał(a):Cześć
Z góry przepraszam jeżeli powiele temat, ale nie znalazłem informacji nt. opłat za pobyt dzieci w kwaterach prywatnych.

W tym roku wybieram się z maluchami (2 lata i 1 rok) do Chorwacji. Być może pojedzie z nami jeszcze jedna para z dziećmi (6 lat i 1 rok). Zakładając, że dla dzieci nie potrzebujemy dodatkowych łóżek, a tylko ewentualnie więcej przestrzeni (obszerne sypialnie lub pokój dzienny), czy należy się spodziewać, że będziemy musieli płacić za dzieci? Jeżeli tak to jakich spodziewać się kosztów?

A może jest tak optymistycznie, że jak już się wynajmuje apartament, to właściciele kasują tylko od dorosłych osób, a dzieci ich nie interesują?

Będę wdzięczny za opinie. I przepraszam, jeżeli powielam temat, który gdzieś już wystąpił, a ja go przeoczyłem.

Również wybieram się w tym roku do Chorwacji z małymi dziećmi i mam pytanie jak w końcu zakończyła się Twoja sprawa, płaciliście coś za dzieci??
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 20.01.2010 12:54

z tego co pisaliście wynika, że jak wezmę apartament dla 2 osób to za 1,5 roczne dziecko nic nie zapłacę...

a jak to weryfikuje rzeczywistość?? cromaniacy proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami w tej kwestii, bo przecież wielu z was jeździ z takimi małymi bąblami :)
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 20.01.2010 13:02

twister07 napisał(a):z tego co pisaliście wynika, że jak wezmę apartament dla 2 osób to za 1,5 roczne dziecko nic nie zapłacę...

a jak to weryfikuje rzeczywistość?? cromaniacy proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami w tej kwestii, bo przecież wielu z was jeździ z takimi małymi bąblami :)

Znajomi byli z nami dwa lata pod rząd z dzieckiem 1 rocznym i 2 letnim , mieszkali w apartamencie 2 osobowym bez dodatowej opłaty za dziecko :wink: ale przed wynajęciem kwaterki zawsze pytaliśmy czy będzie opłata czy nie :)
w końcu dzieciak spał z rodzicami i łóżka nie zajmował :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.01.2010 13:22

twister07 napisał(a):z tego co pisaliście wynika, że jak wezmę apartament dla 2 osób to za 1,5 roczne dziecko nic nie zapłacę...

Trzy razy byłem z dzieciakiem poniżej czterech lat, a ostatnio z dwoma jeden już powyżej czterech i mały, dziewięciomiesięczny bobas.
Trudno jest jednoznacznie określić jak to jest z tą dopłatą za dzieciaki.

Noclegów szukamy zawsze na miejscu i chyba nigdy nie spotykałem się z cennikiem za osobę, ale zazwyczaj za cały pokój/apartament, a ta cena zazwyczaj zależy od ilości łóżek.
Za dostawkę dla dzieciaka nie płaciliśmy dodatkowo. Natomiast zdażyło nam się już kiedyś płacić za puste łóżko.

W ubiegym roku mieliśmy pokój 2+1 oraz własne łóżeczko turystyczne dla drugiego bąbla. Płacliliśmy 30 euro/całość, a na temat dopłaty za chłopczyka nie było mowy...

Osobiście wydaje mi się to dziwne, gdyż wbrew pozorom najczęściej kuchenki czy prysznica używa się dla dzieciaków.

Pozdrawiam
Interseal M.
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 20.01.2010 13:31

jorgus111 napisał(a):Znajomi byli z nami dwa lata pod rząd z dzieckiem 1 rocznym i 2 letnim , mieszkali w apartamencie 2 osobowym bez dodatowej opłaty za dziecko :wink: ale przed wynajęciem kwaterki zawsze pytaliśmy czy będzie opłata czy nie :)
w końcu dzieciak spał z rodzicami i łóżka nie zajmował :wink:

i to jest konkretna odpowiedź. Właśnie o coś takiego mi chodziło :!:

Dzięki :P
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 20.01.2010 14:16

Interseal napisał(a):
Trzy razy byłem z dzieciakiem poniżej czterech lat, a ostatnio z dwoma jeden już powyżej czterech i mały, dziewięciomiesięczny bobas.
Trudno jest jednoznacznie określić jak to jest z tą dopłatą za dzieciaki.

Noclegów szukamy zawsze na miejscu i chyba nigdy nie spotykałem się z cennikiem za osobę, ale zazwyczaj za cały pokój/apartament, a ta cena zazwyczaj zależy od ilości łóżek.
Za dostawkę dla dzieciaka nie płaciliśmy dodatkowo. Natomiast zdażyło nam się już kiedyś płacić za puste łóżko.

W ubiegym roku mieliśmy pokój 2+1 oraz własne łóżeczko turystyczne dla drugiego bąbla. Płacliliśmy 30 euro/całość, a na temat dopłaty za chłopczyka nie było mowy...

Osobiście wydaje mi się to dziwne, gdyż wbrew pozorom najczęściej kuchenki czy prysznica używa się dla dzieciaków.

Pozdrawiam
Interseal M.

to fakt... ale z drugiej strony to bobasy albo śpią z nami w łóżku albo w turystycznym, także gdyby nawet to połowa kwoty to max, który mogliby sobie zażyczyć

a skoro większość wynajmujących nie liczy za maluchy to nie ma co ich do tego namawiać :) dzięki temu więcej zostaje na wydatki na miejscu :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.01.2010 14:44

To trochę tak jak z biletami wstępu - do pewnego wieku po prostu nie kasują (z przyzwoitości).
Marshall
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marshall » 27.01.2010 12:02

W tamtym roku byłem z www.interhome.pl , w tym jadę z www.novasol.pl w obu przypadkach dziecko to OSOBA. Płacimy za dom w którym jest określona liczba osób bez podziału na wiek. Liczby osób przekroczyć nie można, mimo że pokoje zostają wolne bo dzieci śpią z nami.
Ale jak załatwiasz osobiście na miejscu bez pośrednictwa to zawsze jest szansa na znalezienie kwatery gdzie dziecko nie będzie "kasowane" oddzielnie. Ja wolę zapłacić z góry za dzieci i wiedzieć gdzie i w jakich warunkach będę mieszkał. Szukanie kwatery z dzieckiem na ręku mi nie pasuje... może to długo trwać (trzeba poszukać, ustalić cenę, sprawdzić warunki na kwaterze, miejsce), a dzieci nie zawsze są wyrozumiałe i nie koniecznie nam to będą ułatwiały. Zwłaszcza po kilkunastu godzinach w samochodzie.
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 30.01.2010 11:19

W większości przypadków cena za dobę dotyczy całego apartamentu
Ja mam zarezerwowane 4+1 a jadę w dwie osoby dorosłe i dwójka dzieci. Jedno łóżko zostaje wolne;) Miałam możliwosć za tą samą cenę pokój 2+2 wzięłam większy dla swojej wygody;) Właściciel nie pytał mnie w jakim wieku są dzieci i nie intersuje go czy łożko będziie wolne czy kogoś zabierzemy;)
Pozdrawiam :D
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 03.02.2010 20:55

Reguła jest taka, że płaci się za apartament. Jeżeli jest to np. 4+1 to właściciela nie interesuje czy przyjedziesz w dwie osoby czy w cztery płacisz za całość. Dodatkowo płacisz za "nadwyżkę" czyli piątą osobę.
Bardzo często w cenniku apartamentu jest zaznaczone ile płacisz za dodatkową osobę.
Pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Opłaty za dzieci w kwaterach prywatnych - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone