obwodnica Świdnika nie jest już płatna dla osobowych...wiem bo mieszkam 40 km od granicy...
odcinek Presov-Koszyce jedź drogą równoległą do autostrady...szkoda jechać autostradą...to śmiech na sali...
Iggy napisał(a):Tu jest ładna graficzka obrazująca płatne odcinki dróg w Słowenii
krakus101 napisał(a):Iggy napisał(a):Tu jest ładna graficzka obrazująca płatne odcinki dróg w Słowenii
no to z mapki wynika że jadąc objazdem przez Słowenię na odcinku od Ptuj do granicy HR też wymagana jest winieta,
może ktoś mnie oświeci
Sol-Wagon napisał(a):obwodnica Świdnika nie jest już płatna dla osobowych...wiem bo mieszkam 40 km od granicy...
odcinek Presov-Koszyce jedź drogą równoległą do autostrady...szkoda jechać autostradą...to śmiech na sali...
Marceli Szpak napisał(a): Czy w Presovie nic się nie zmieniło jeśli chodzi o zjazd na objazd autostrady? ....Czy może ktoś podesłać link z Google Maps z przybliżonym zjazdem na niepłatny odcinek.
Marceli Szpak napisał(a):Czy w Forro na stacji nadal można nabywać winiety?
Piotrek_B napisał(a):Marceli Szpak napisał(a): Czy w Presovie nic się nie zmieniło jeśli chodzi o zjazd na objazd autostrady? ....Czy może ktoś podesłać link z Google Maps z przybliżonym zjazdem na niepłatny odcinek.
Nic się nie zmieniło, przynajmniej 2 dni temu nie widziałem
Nie potrzeba żadnych linków z gógli, wjeżdzając do Presova kierujesz sie cały czas na KOSICE i przed wjazdem na autostrade jest odbicie w prawo na BUDIMIR. I to wszystkoMarceli Szpak napisał(a):Czy w Forro na stacji nadal można nabywać winiety?
Od lat mozna
Nawet po polsku starają się tam mówić i nie wzdrygają się przed płatnościa kartą
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi