Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Opłaty za autostrady (dyskusja przeniesiona z FAQ)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PiotrekS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrekS » 10.05.2012 20:49

romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 10.05.2012 21:01

joajer napisał(a):słuchy mnie doszły o likwidacji winietek 4 dniowych na Węgrzech...

Dobre słuchy. Potwierdzisz je np. TU.
ratownik_999
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ratownik_999 » 12.05.2012 14:02

Witam! Chciałem zapytać czy droga przez Słowenię dalej jest możliwa do ominięcia( chodzi mi o autostradę) czy jest już do granicy i nawet po objeździe ta końcowa część też jest płatna?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2012 15:02

ratownik_999 napisał(a):Witam! Chciałem zapytać czy droga przez Słowenię dalej jest możliwa do ominięcia( chodzi mi o autostradę) czy jest już do granicy i nawet po objeździe ta końcowa część też jest płatna?

Planowane otwarcie rok 2015 - objazd aktualny :idea:
b.wisniewski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) b.wisniewski » 12.05.2012 17:43

Mam pytanie dot. winiety na Węgierskie autostrady. Mianowicie chodzi o to gdzie po przejechaniu granicy Słowacko / Węgieskiej najszybciej kupię winietę ? Granicę będę przekraczał jadąc autostradą D2.
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 12.05.2012 18:04

Kupisz na przejściu w Rajce, albo przed wjazdem na odcinek płatny na stacji benzynowej MOL przy samej autostradzie. Będzie to mniej więcej w okolicach miejscowości Mosonmagyarovar.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.05.2012 18:34

Kup w necie i po kłopocie :wink:
link tu
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 18.05.2012 21:31

prosba :?
czy moglby ktos wkleic dokladny objazd sloweni na jakies mapce i linka wkleic , dzieki z gory

oki juz mam
zbys2011
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbys2011 » 19.05.2012 09:19

szaki17 "Kup w necie i po kłopocie" - mógłbyś krok po kroku przedstawić zakup winietki węgierskiej na podanej przez Ciebie stronie - potrzebna jest karta kredytowa czy przelewem można ?
rafałlidia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafałlidia » 19.05.2012 12:11

witam jade w lipcu do chorwacji do rijeki może ktoś podac mi jak najlepiej jechac pozdrawiam
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 19.05.2012 12:25

rafałlidia napisał(a):witam jade w lipcu do chorwacji do rijeki może ktoś podac mi jak najlepiej jechac pozdrawiam

Niech zgadnę. Jedziesz z Poznania?

Aha, najlepiej czyli jak? Najszybciej, najkrócej kilometrowo, krajoznawczo, najtaniej, jak?
tomasz m
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz m » 21.05.2012 19:54

Witam,od dłuższego czasu przeglądam forum dotyczące opłat za autostrady niestety (może przez własną ślepotę) nie natrafiłem na porównanie cenowe najbardziej chyba popularnych tras.Docelowo przyjmijmy Rijekę
1) Czechy-Austria-Słowenia-Chorwacja(bez opłat)
2)Czechy-Austria-Słowenia(bez opłat)-Chorwacja
3)Słowacja-Węgry(86)-Słowenia(bez opłat)-Chorwacja
4)Słowacja-Austria-Słowenia-Chorwacja(bez opłat)
5)Słowacja-Austria-Słowenia(bez opłat)-Chorwacja
Czy może ktoś posiada takie całkowite wyliczenie kosztów płatnych róg na w/w trasówkach?Zarówno ja jak i inni planujący podróż o Cro forumowicze
byliby wdzięczni za wstawkę
Pozrawiam
tomasz m
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz m » 21.05.2012 19:57

tomasz m napisał(a):Witam,od dłuższego czasu przeglądam forum dotyczące opłat za autostrady niestety (może przez własną ślepotę) nie natrafiłem na porównanie cenowe najbardziej chyba popularnych tras.Docelowo przyjmijmy Rijekę
1) Czechy-Austria-Słowenia-Chorwacja(bez opłat)
2)Czechy-Austria-Słowenia(bez opłat)-Chorwacja
3)Słowacja-Węgry(86)-Słowenia(bez opłat)-Chorwacja
4)Słowacja-Austria-Słowenia-Chorwacja(bez opłat)
5)Słowacja-Austria-Słowenia(bez opłat)-Chorwacja
Czy może ktoś posiada takie całkowite wyliczenie kosztów płatnych róg na w/w trasówkach?Zarówno ja jak i inni planujący podróż o Cro forumowicze
byliby wdzięczni za wstawkę
Pozrawiam

Przepraszam za błędy-szwankuje litera D na klawiaturze
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 21.05.2012 20:40

tomasz m napisał(a):Zarówno ja jak i inni planujący podróż o Cro forumowicze byliby wdzięczni za wstawkę

Link do mojego kalkulatora przejazdu. Czerwone ceny są podane w PLN.

Dokładne wyliczenie podanych przez Ciebie tras nie jest możliwe bez znajomości kilku dodatkowych rzeczy:
- jaki czas minie od wyjazdu do powrotu
- którędy będziesz przekraczał granicę słoweńsko-chorwacką, bo to determinuje długość autostrady, a więc i kwotę opłaty.

Ale dla chcącego nic trudnego: kwoty przejazdu przez Chorwację ustawiasz w zakładkach u dołu strony nazwanych, jak autostrady w CRO. Wybierasz jedną lub więcej autostrad, ustawiasz "1" w miejscu wjazdu oraz "2" w miejscu wyjazdu, a reszta liczy się sama :-)

Zresztą jest tam przykładowa kalkulacja przykładowej trasy, więc dasz sobie radę.
Ostatnio edytowano 24.05.2012 22:37 przez Iggy, łącznie edytowano 1 raz
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 22.05.2012 10:49

Zainspirowany prośbą kolegi powyżej zrobiłem KALKULATOR PRZEJAZDU

Na pierwszej stronie oznacza się, którym wariantem jedziemy przez kraje z winietkami, zaś w zakładkach widocznych u dołu strony wybieramy sobie jedną lub więcej chorwackich autostrad i na nich zaznaczamy "1" punkt wjazdu i "2" punkt wyjazdu (WAŻNE: aby na każdej był tylko 1 wjazd i 1 wyjazd!!!!!). Reszta liczy się sama.

Nie wiem, jak to będzie działało przy wielu jednoczesnych użytkownikach, ale zdaje się można to sobie pobrać na dysk lokalny i się pobawić :-)
Ostatnio edytowano 22.05.2012 12:14 przez Iggy, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Opłaty za autostrady (dyskusja przeniesiona z FAQ) - strona 59
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone