jmew napisał(a):To są te osobne bramki czy nie
Ostatnio jak oglądałem polskich kopaczy z Francją - to były
jmew napisał(a):To są te osobne bramki czy nie
teofil napisał(a):Nie zlinczujcie mnie od razu. Przeczytałem sporo tematów, długo szukałem, linków z forum odpaliłem też sporo. Powiedzcie krótko i na temat ile zapłacę w tym roku z przejazd autostradą Chorwacką od granicy ze Słowenią do Zadaru. Z góry dzięki za konkretną odpowiedź.
teofil napisał(a):Nie zlinczujcie mnie od razu. Przeczytałem sporo tematów, długo szukałem, linków z forum odpaliłem też sporo. Powiedzcie krótko i na temat ile zapłacę w tym roku z przejazd autostradą Chorwacką od granicy ze Słowenią do Zadaru. Z góry dzięki za konkretną odpowiedź.
teofil napisał(a):Tak odpalałem FAQ. Poszedłem tropem: Opłaty za autostrady i drogi ekspresowe.
fasi napisał(a):W tym poście masz:
Wysokość opłat za poszczególne odcinki autostrad można też poprzeglądać na tej stronie.
Przełączasz język na angielski, wybierasz z górnego paska zakładkę TOLL RATES a później Motorway network with toll stations.
Pojawia się mapka z menu po lewej, z którego wybierasz Calculator powiększasz mapkę i zaznaczasz sobie interesujący Cię odcinek.
Slavko1974 napisał(a):Nad każdą bramką jest duży świetlny znak pokazujacy, czy płatność jest kartą czy gotówką. Więcej jest bramek dla płacących kartami i nie ma obawy o stanie w korku.
Trasa chorwackimi autostradami do Makarskiej ( zjazd Sestanovac) kosztuje w sumie około 220 - 230 kun. ( zgubilem kurde rachunki za autostrady chorwackie)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi