martynkaaa90 napisał(a):Hej! Mam takie pytanko: jakie są ceny winiet w samej już chorwacji ?
Hej, w Chorwacji nie ma winiet - na forum jest FAQ
martynkaaa90 napisał(a):Hej! Mam takie pytanko: jakie są ceny winiet w samej już chorwacji ?
romuald22 napisał(a):adi_m napisał(a):...Czy patrząc na tą trasę >>> TRASA <<< dochodzą mi jeszcze jakieś opłaty związane z tunelami w Austrii ???
Na pokazanej przez Ciebie trasie nie ma płatnych tunelów.
Arek napisał(a):martynkaaa90 napisał(a):Hej! Mam takie pytanko: jakie są ceny winiet w samej już chorwacji?
W Chorwacji nie ma winiet, płaci się na bramkach za przejechany odcinek.
cennik
mariusz1972 napisał(a):romuald22 napisał(a):adi_m napisał(a):...Czy patrząc na tą trasę >>> TRASA <<< dochodzą mi jeszcze jakieś opłaty związane z tunelami w Austrii ???
Na pokazanej przez Ciebie trasie nie ma płatnych tunelów.
Zgoda, tunelów nie ma i tuneli chyba też nie
romuald22 napisał(a):Słownik języka polskiego dopuszcza również moją odmianę.
Ale od Janusza powinna być pochwała za czujność.
marioplf napisał(a):Kochani, czy można nie kupować winiet na żaden kraj po drodze, tym samym jechać zwykłymi drogami krajowymni a w zamian za zaoszczedzone pieniążki zrobić sobie nocleg gdzieś na Węgrzech ?
Czy lepiej wykupić i śmingąć szybciej do CRO ?
jmew napisał(a):Obawiam się kolejek przy płaceniu na zjeżdzie z autostrady.Gdzieś na starych
postach wyczytałem że płacąc kartą stoi się w innej znacznie krótszej kolejce i można zaoszczędzić nawet kilka godzin stania w korku.
Janusz Bajcer napisał(a):jmew napisał(a):Obawiam się kolejek przy płaceniu na zjeżdzie z autostrady.Gdzieś na starych
postach wyczytałem że płacąc kartą stoi się w innej znacznie krótszej kolejce i można zaoszczędzić nawet kilka godzin stania w korku.
Wielogodzinne kolejki na bramkach nie zależą od formy zapłaty.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi