joajer napisał(a):A Słowenia od strony Graz? Podobno po wjeździe to na nieczynnych bramkach można zakupić winietę?
Możesz kupić również w Austrii, Tam gdzie kupowałem winietę Austriacką można było kupić też Słoweńską. Cena nominalna (15 lub 30 euro)
Rero napisał(a): Wszystkie drogi w Polsce są wolne i bez opłat dla osobowych do 3,5?
joajer napisał(a):Znajomy co jechał w tamtym roku mówił, że kupował na starych bramkach.
Niektóre były do przejazdu z winietą a na jednej było oznaczenie bez winiety i tam sprzedawali, ale to był full sezon a teraz jadę przed więc nie wiem.
Potwierdzi ktoś, że tam też kupował winietę?
Może znajomemu się coś pomieszało, jechał pierwszy raz...
dids76 napisał(a):joajer napisał(a):A Słowenia od strony Graz? Podobno po wjeździe to na nieczynnych bramkach można zakupić winietę?
Możesz kupić również w Austrii, Tam gdzie kupowałem winietę Austriacką można było kupić też Słoweńską. Cena nominalna (15 lub 30 euro)
jadzta napisał(a):Witam.
Jeżeli chodzi o winiety dla mnie najlepszym sposobem jest kupno winiet w Polsce w PZM-ocie.Po co szukać i martwić się po drodze???
romuald22 napisał(a):jadzta napisał(a):Witam.
Jeżeli chodzi o winiety dla mnie najlepszym sposobem jest kupno winiet w Polsce w PZM-ocie.Po co szukać i martwić się po drodze???
Witam. Jesli chodzi o winiety to dla mnie najlepszym sposobem jest kupno winiet w drodze do Chorwacji. Po co mi szukać PZM-otu i martwić się ich wygórowaną ceną??? Jeśli bez problemu można je (winiety) kupić po drodze.
jadzta napisał(a):romuald22 napisał(a):jadzta napisał(a):Witam.
Witam. Jesli chodzi o winiety to dla mnie najlepszym sposobem jest kupno winiet w drodze do Chorwacji. Po co mi szukać PZM-otu i martwić się ich wygórowaną ceną??? Jeśli bez problemu można je (winiety) kupić po drodze.
Bez problemu??????????????????
Sama byłam świadkiem jak na granicy Słoweńskiej nie można było dostać winiet a zaraz za granicą stała Policja i zatrzymywała wszystkich którzy nie mieli winiet.Jeżeli chodzi o ceny to są takie same gdzie słyszałeś że są wygórowane??Jest jedna obowiązująca stawka i tyle.
Wiesz każdy kupuje gdzie chce i nie bądź złośliwy.Może ktoś nie wie że można inaczej niż stać w kolejce na granicy albo szukać bo akurat na tym przejściu "się skończyły".
jadzta napisał(a):Jeżeli chodzi o ceny to są takie same gdzie słyszałeś że są wygórowane??Jest jedna obowiązująca stawka i tyle.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi