lukskajwoker napisał(a):podaj alternatywę na słowenię
szukajcie a znajdziecie
joajer napisał(a):Ja ma bardzo proste pytanie. Winieta np Słoweńska jak kupię 7 dniową np w sobotę (o 15.00 ale to chyba mało ważne) to do kiedy mam jej ważność?
Do końca następnej soboty czy piątku?
taurus napisał(a):Witam
Czy to możliwe, że 11 z Cieszyna do Mosty u Jablunkova będzie lub jest płatna od 2011 roku??
Moje pytanie wynika z obejrzenia tej oto mapki - Mapa dróg płatnych - Czechy
Wyciągam wniosek prawidłowy czy błędny??
Pozdrawiam
Jacek
taurus napisał(a):Witam
Czy to możliwe, że 11 z Cieszyna do Mosty u Jablunkova będzie lub jest płatna od 2011 roku??
Moje pytanie wynika z obejrzenia tej oto mapki - Mapa dróg płatnych - Czechy
Wyciągam wniosek prawidłowy czy błędny??
Pozdrawiam
Jacek
fasi napisał(a):Jadąc trasą Brno-Wiedeń-Graz aż do granicy ze Słowenią nie masz żadnych płatnych tuneli.
Co do jazdy przez Słowenię to możesz objechać płatną autostradę i zaoszczędzić te 120 zł - szczegóły znajdziesz tutaj.
W ubiegłym roku zastosowałem Objazd 3 i w tym roku również go wybiorę.
Cała reszta na moje szybkie oko poprawnie wyliczona
jjaco1 napisał(a):Odpuść sobie ten objazd. Rzeczywiście objedziesz autostradę i zaoszczędzisz parę euro, ale czasowo jakieś 2 godziny w plecy bo droga jest kręta wąska i z ograniczeniami do 40. A dwa lata temu jak jechałem to zarówno w jedną jaki i w drugą mijałem patrol z suszarką. W tym roku lecę prosto przez autostradę.
ravel napisał(a):jjaco1 napisał(a):Odpuść sobie ten objazd. Rzeczywiście objedziesz autostradę i zaoszczędzisz parę euro, ale czasowo jakieś 2 godziny w plecy bo droga jest kręta wąska i z ograniczeniami do 40. A dwa lata temu jak jechałem to zarówno w jedną jaki i w drugą mijałem patrol z suszarką. W tym roku lecę prosto przez autostradę.
To nie wiem jakim objazdem jechałeś bo mi jazda zgodnie z przepisami zajeła ok 1h.
jjaco1 napisał(a):Dokładnie tak jak pokazuje mapka zaprezentowana powyżej. Różnica to kilka kilometrów, ale czasowo już gorzej. Nie opowiadaj że pokonałeś to w godzinę zgodnie z przepisami. Co innego na nawigacji, a co innego w praktyce. Chyba że pokonywałeś ten odcinek nocą. W dzień przy panującym tam ruchu, ciągłych zakrętach, ograniczeniach i zakazach wyprzedzania (o dziurach na niektórych odcinkach nie zapinając) nie można tego pokonać szybko. Osobiście nie polecam. Jak masz za sobą 14 godzin jazdy to każda godzina jest ważna.
ravel napisał(a):jjaco1 napisał(a):Dokładnie tak jak pokazuje mapka zaprezentowana powyżej. Różnica to kilka kilometrów, ale czasowo już gorzej. Nie opowiadaj że pokonałeś to w godzinę zgodnie z przepisami. Co innego na nawigacji, a co innego w praktyce. Chyba że pokonywałeś ten odcinek nocą. W dzień przy panującym tam ruchu, ciągłych zakrętach, ograniczeniach i zakazach wyprzedzania (o dziurach na niektórych odcinkach nie zapinając) nie można tego pokonać szybko. Osobiście nie polecam. Jak masz za sobą 14 godzin jazdy to każda godzina jest ważna.
Nie opowiadam bajek tylko piszę o moim rzeczywistym czasie przejazdu tego odcinka o godz. 6 rano.
A Ty w pierwszym poście nie wprowadzaj ludzi w błąd. Twoje dwie godziny różnicy to chyba przez te ciągłe wypatrywanie policji z suszarkami i ciągła "sraczkę".
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi