napisał(a) Raul73 » 18.08.2010 18:54
hepik napisał(a):Raul73 napisał(a):My tu rozmawiamy o realnych rozwiązaniach, a nie o 2050 roku!!
To co ty tam wyczytałeś to jest melodia dalekiej przyszłości
Może to kwestia wieku.
Ja tam pamiętam dobrze pismo z TP SA,że na założenie linii telefonicznej w domu bede czekał od 8 do 12 lat.
A dzisiaj,nawet moherowe babcie noszą telefony w torebkach
Więcej wiary ,kolego w technologiczny postęp.
Ja z kolei dostałem z TP SA pismo, że podłączą mi w nowym domu telefon i internet w 2 tygodnie. Po 2 miesiącach ciężkich walk kabel do telefonu założyłem sobie sam i dopiero podłączyli, a po kolejnych 2 miesiącach (za 3 próbą) założyli internet. Proszę cię: nie wymagaj ode mnie wiary w TP SA! Już prędzej uwierze że do Chorwacji dojadę za darmo i na wodzie.
To, o czym jest mowa w podanym przez ciebie artykule, to naprawde super rzecz, ale musiałyby się zmienić najpierw przepisy prawne. Bo inaczej to satelita nalicza mi jazdę autostradą w Chorwacji i Słowenii, a jak już dojadę do Polski, to mogą mnie pocałować, bo jak ściągna należność? Dla ciężarówek to łatwe, bo są umowy międzynarodowe (z TIR na czele), ale dla osobówek to problem. No i jeszcze te elektroczipy - gdyby były po 30 euro, to prosze bardzo! Tylko znając polskie realia to trzebaby było to montować w sposób uniemożliwiający kradzież!