Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Opłaty za autostrady (dyskusja przeniesiona z FAQ)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
atb29
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) atb29 » 21.04.2010 19:53

Witam.

Mam pytanko: Ile kosztuje węgierska autostrada ???

Ktoś pisał, że 22 zł. Czy to prawda ??

Bo koszt niewielki, a będzie szybciej. Jadę z dwójką dzieci 6 i 1 rok + oczywiście Żona i zależy mi na czasie.

I jeszcze jedno: Czy autostrada prowadzi do samej granicy chorwackiej ???
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.04.2010 20:28

atb29 napisał(a):Mam pytanko: Ile kosztuje węgierska autostrada ???

Ktoś pisał, że 22 zł. Czy to prawda ??

I jeszcze jedno: Czy autostrada prowadzi do samej granicy chorwackiej ???

A nie zechciałoby Ci się kliknąć na strone nr 1 - tam masz i ceny i przebieg autostrad, nie tylko na Węgrzech :roll:
atb29
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) atb29 » 24.04.2010 16:54

Witam.

Bardzo przepraszam za moje lenistwo :)

Nie mogę jednak znaleźć informacji (lub źle szukam) o tym, czy możliwy jest szybszy zjazd na węgierską autostradę, niż przez przejście graniczne w Rajce ??
andrataj
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrataj » 26.04.2010 22:15

Czy jest możliwym przejechanie całej trasy od granicy wegierskiej do Ravćy i płacenie przy wyjeździe tamże, czy płaci się odcinkami ?
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 26.04.2010 22:30

Wjeżdżając na autostradę pobierasz bilecik na bramce.Potem jedziesz , jedziesz........ a jak już dojedziesz do zjazdu oddajesz bilecik w okienku i tam wyliczą Ci ile płacisz. Jednym słowem nie tak jak na naszej A4 , nie ma bramek po drodze.
andrataj
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrataj » 27.04.2010 05:02

szary779 napisał(a):Wjeżdżając na autostradę pobierasz bilecik na bramce.Potem jedziesz , jedziesz........ a jak już dojedziesz do zjazdu oddajesz bilecik w okienku i tam wyliczą Ci ile płacisz. Jednym słowem nie tak jak na naszej A4 , nie ma bramek po drodze.

Moje pytanie wynika z faktu że ładnych kilka lat temu jadąc na Istrię płaciłem po drodze parę razy, tj. poszczególne odcinki kończyły się bramkami i tam płaciło sie w gotówce za kolejne kawałki trasy. Ale to było dawno. Pozdrawiam.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 27.04.2010 08:13

Akurat na Istrii przeżyłem właśnie niespodziankę, bo nic nie zapowiadało, że jadę, jadę, a potem nagle trzeba płacić. Nie brakowało mi gotówki ale uważam, że brak informacji wcześniej mogłoby uniknąć takich niespodzianek.

A jeśli chodzi o A1 to ze względu na darmową obwodnicę Zagrzebia jadąc na południe płaci się odcinkami.
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 27.04.2010 22:35

Racja! Zapomniałem o bezpłatnej obwodnicy Zagrzebia. Wjeżdżając na autostradę pobierasz bilet oddajesz go na bramce przed wjazdem na bezpłatny odcinek, następnie jedziesz za free do bramki Lućko i znowu bierzesz bilet na dalszy odcinek i wtedy dopiero płacisz przy zjeździe na końcu swojej trasy czyli prawie w raju :wink: :D
topolskia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) topolskia » 03.05.2010 07:25

kolego barti, a ja w tamtym roku spałem w salzburgu w oekotelu i było ok,przyjechalismy chyba o 19.00 pracuje tam polka dzwonlismy z trasy i dogadalismy sie ze bedziemy o tej godzinie

niestey na drugi dzień po sniadanku(sobota) stanąłem na wiele godzin na autostradzie (tunele) jechałem do bibi
matrix02
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrix02 » 04.05.2010 17:02

winietki na Słowenie są dostepne na stronie PZM
http://www.pzmtravel.com.pl/pzmsklep/slowenia
Adam Sz.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam Sz. » 04.05.2010 22:01

Tak sobie przeglądałem węgierskie informacje autostradowe z pierwszej strony tego wątku i z ciekawości zajrzałem na link bezpośredniej sprzedaży przez internet.

Okazuje się, że pod tym linkiem nie ma już możliwości kupna winiety. Jak prztłumaczył wujek Google - Zniknął 12.04.2010 17:00 :lol:

Gdyby kogoś interesowało (warto też to poprawić na pierwszej stronie), wszystkie aktualne możliwości zakupu on-line winiet na Węgrzech są podane tutaj: http://www.motorway.hu/02Ematrica (z lewej są opcje online).
Ostatnio edytowano 20.05.2010 21:01 przez Adam Sz., łącznie edytowano 1 raz
Dario_ro
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario_ro » 06.05.2010 13:53

http://ppo.hu/- link kupna winiety węgierskiej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2010 16:13

Dario_ro napisał(a):http://ppo.hu/ - link kupna winiety węgierskiej.

Fajna strona, szczególnie dla tych co lubią jak ich w.....robią :lol:
A dlaczego ? Już nie raz pisaliśmy o tym na forum, żeby od PPO uciekać jak najdalej :wink:
belgrano
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) belgrano » 20.05.2010 17:23

Czy ktos obliczał opłaty? Bo mi na trasie Kraków-Sibenik wyszło opłat w obie strony ok. 560zł !
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 20.05.2010 18:36

Super...jeszcze napisz jaka trasa lecisz... forum/viewtopic.php?t=26648 ...w linku post z moimi wyliczeniami...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Opłaty za autostrady (dyskusja przeniesiona z FAQ) - strona 35
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone