Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Opłaty za autostrady (dyskusja przeniesiona z FAQ)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
atb29
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) atb29 » 21.04.2010 19:53

Witam.

Mam pytanko: Ile kosztuje węgierska autostrada ???

Ktoś pisał, że 22 zł. Czy to prawda ??

Bo koszt niewielki, a będzie szybciej. Jadę z dwójką dzieci 6 i 1 rok + oczywiście Żona i zależy mi na czasie.

I jeszcze jedno: Czy autostrada prowadzi do samej granicy chorwackiej ???
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.04.2010 20:28

atb29 napisał(a):Mam pytanko: Ile kosztuje węgierska autostrada ???

Ktoś pisał, że 22 zł. Czy to prawda ??

I jeszcze jedno: Czy autostrada prowadzi do samej granicy chorwackiej ???

A nie zechciałoby Ci się kliknąć na strone nr 1 - tam masz i ceny i przebieg autostrad, nie tylko na Węgrzech :roll:
atb29
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) atb29 » 24.04.2010 16:54

Witam.

Bardzo przepraszam za moje lenistwo :)

Nie mogę jednak znaleźć informacji (lub źle szukam) o tym, czy możliwy jest szybszy zjazd na węgierską autostradę, niż przez przejście graniczne w Rajce ??
andrataj
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrataj » 26.04.2010 22:15

Czy jest możliwym przejechanie całej trasy od granicy wegierskiej do Ravćy i płacenie przy wyjeździe tamże, czy płaci się odcinkami ?
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 26.04.2010 22:30

Wjeżdżając na autostradę pobierasz bilecik na bramce.Potem jedziesz , jedziesz........ a jak już dojedziesz do zjazdu oddajesz bilecik w okienku i tam wyliczą Ci ile płacisz. Jednym słowem nie tak jak na naszej A4 , nie ma bramek po drodze.
andrataj
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrataj » 27.04.2010 05:02

szary779 napisał(a):Wjeżdżając na autostradę pobierasz bilecik na bramce.Potem jedziesz , jedziesz........ a jak już dojedziesz do zjazdu oddajesz bilecik w okienku i tam wyliczą Ci ile płacisz. Jednym słowem nie tak jak na naszej A4 , nie ma bramek po drodze.

Moje pytanie wynika z faktu że ładnych kilka lat temu jadąc na Istrię płaciłem po drodze parę razy, tj. poszczególne odcinki kończyły się bramkami i tam płaciło sie w gotówce za kolejne kawałki trasy. Ale to było dawno. Pozdrawiam.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 27.04.2010 08:13

Akurat na Istrii przeżyłem właśnie niespodziankę, bo nic nie zapowiadało, że jadę, jadę, a potem nagle trzeba płacić. Nie brakowało mi gotówki ale uważam, że brak informacji wcześniej mogłoby uniknąć takich niespodzianek.

A jeśli chodzi o A1 to ze względu na darmową obwodnicę Zagrzebia jadąc na południe płaci się odcinkami.
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 27.04.2010 22:35

Racja! Zapomniałem o bezpłatnej obwodnicy Zagrzebia. Wjeżdżając na autostradę pobierasz bilet oddajesz go na bramce przed wjazdem na bezpłatny odcinek, następnie jedziesz za free do bramki Lućko i znowu bierzesz bilet na dalszy odcinek i wtedy dopiero płacisz przy zjeździe na końcu swojej trasy czyli prawie w raju :wink: :D
topolskia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) topolskia » 03.05.2010 07:25

kolego barti, a ja w tamtym roku spałem w salzburgu w oekotelu i było ok,przyjechalismy chyba o 19.00 pracuje tam polka dzwonlismy z trasy i dogadalismy sie ze bedziemy o tej godzinie

niestey na drugi dzień po sniadanku(sobota) stanąłem na wiele godzin na autostradzie (tunele) jechałem do bibi
matrix02
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrix02 » 04.05.2010 17:02

winietki na Słowenie są dostepne na stronie PZM
http://www.pzmtravel.com.pl/pzmsklep/slowenia
Adam Sz.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam Sz. » 04.05.2010 22:01

Tak sobie przeglądałem węgierskie informacje autostradowe z pierwszej strony tego wątku i z ciekawości zajrzałem na link bezpośredniej sprzedaży przez internet.

Okazuje się, że pod tym linkiem nie ma już możliwości kupna winiety. Jak prztłumaczył wujek Google - Zniknął 12.04.2010 17:00 :lol:

Gdyby kogoś interesowało (warto też to poprawić na pierwszej stronie), wszystkie aktualne możliwości zakupu on-line winiet na Węgrzech są podane tutaj: http://www.motorway.hu/02Ematrica (z lewej są opcje online).
Ostatnio edytowano 20.05.2010 21:01 przez Adam Sz., łącznie edytowano 1 raz
Dario_ro
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario_ro » 06.05.2010 13:53

http://ppo.hu/- link kupna winiety węgierskiej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2010 16:13

Dario_ro napisał(a):http://ppo.hu/ - link kupna winiety węgierskiej.

Fajna strona, szczególnie dla tych co lubią jak ich w.....robią :lol:
A dlaczego ? Już nie raz pisaliśmy o tym na forum, żeby od PPO uciekać jak najdalej :wink:
belgrano
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) belgrano » 20.05.2010 17:23

Czy ktos obliczał opłaty? Bo mi na trasie Kraków-Sibenik wyszło opłat w obie strony ok. 560zł !
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 20.05.2010 18:36

Super...jeszcze napisz jaka trasa lecisz... forum/viewtopic.php?t=26648 ...w linku post z moimi wyliczeniami...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Opłaty za autostrady (dyskusja przeniesiona z FAQ) - strona 35
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies