ma_ko napisał(a):Mam pytanie, czy ktoś omijał może tunel tauern na drodze A10 w Austrii, wiem że można ale zastanawiam sie nad opłacalnością czasową czy to będzie +30 minut czy +2 godziny...
ma_ko napisał(a):Super strona, dzieki. Wyjazd pojutrze pokazuje 45 minut roznicy, eh sam nie wiem. Jeszcze raz dzięki, nie wpadłem na to żeby tam sprawdzić
empire13 napisał(a):Słowacki parlament w środę wprowadził zmiany w opłatach za przejazdy po autostradach. Mowa m.in. o nowej winiecie, która jednak obniży koszty kierowców, korzystających z tras szybkiego ruchu na Słowacji do 24 godzin. Ustawa czeka na podpis prezydenta, a w życie ma wejść 1 sierpnia.
Zmiana oznacza oszczędności kierowców. Dziesięciodniowa winieta kosztuje 12 euro, natomiast na jeden dzień ma 5,40 euro.
https://www.money.pl/gospodarka/zmiany- ... 9680a.html
empire13 napisał(a):Słowacki parlament w środę wprowadził zmiany w opłatach za przejazdy po autostradach. Mowa m.in. o nowej winiecie, która jednak obniży koszty kierowców, korzystających z tras szybkiego ruchu na Słowacji do 24 godzin. Ustawa czeka na podpis prezydenta, a w życie ma wejść 1 sierpnia.
Zmiana oznacza oszczędności kierowców. Dziesięciodniowa winieta kosztuje 12 euro, natomiast na jeden dzień ma 5,40 euro.
marekkowalak napisał(a):ma_ko napisał(a):Super strona, dzieki. Wyjazd pojutrze pokazuje 45 minut roznicy, eh sam nie wiem. Jeszcze raz dzięki, nie wpadłem na to żeby tam sprawdzić
Gdybyś mógł, to po przejeździe wstaw tutaj informację, jak to wygląda w praktyce tam na miejscu.
Z góry dzięki.
dids76 napisał(a):Pik71 napisał(a):Kiedy to zrobi Słowenia ??
Znając Słoweńców to jednodniowa będzie kosztował 8 euro
piekara114 napisał(a):empire13 napisał(a):Słowacki parlament w środę wprowadził zmiany w opłatach za przejazdy po autostradach. Mowa m.in. o nowej winiecie, która jednak obniży koszty kierowców, korzystających z tras szybkiego ruchu na Słowacji do 24 godzin. Ustawa czeka na podpis prezydenta, a w życie ma wejść 1 sierpnia.
Czyli się nie załapię i muszę kupić miesięczną za 17 eur....
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi