hepik napisał(a):wilga napisał(a):, bo w drodze do Chorwacji od razu kupiłam dwutygodniową, aby była ważna również przy powrocie.
.
Kiedy wprowadzili dwutygodniowe?
Upsss, to była 10-dniowa, a nie dwutygodnowa.
gospodarz napisał(a):do Piotrka_B
Na pierwszej stronie, w Słowacji nie działa link do wykazu płatnych odcinków. Warto też chyba zamieścić wyraźną informację, że objazd Cadcy tunelem jest także płatny.
Jak poprawisz to wywal ten post
Pozdrawiam
gospodarz napisał(a):do Piotrka_BNa pierwszej stronie, w Słowacji nie działa link do wykazu płatnych odcinków. Warto też chyba zamieścić wyraźną informację, że objazd Cadcy tunelem jest także płatny.....
niezawodny napisał(a):30-go czerwca śmigam przez Zwardoń-Żylinę na południe Europy więc ten temat jest dla mnie gorący. Czy tam obowiązuje po prostu winietka czy płaci się myto extra? Bo jeśli winietka to trzeba będzie ją kupić już na granicy.
gospodarz napisał(a):W Skalitem jest też stacja ale czynna tylko w dzień.
ps. O robotach drogowych przed Zwardoniem i w Skalitem czytałeś?
skittle napisał(a):Dałem ciała. Nie wiedziałem, że na Węgry potrzebna winieta i przejechałem jakieś 30 km po węgierskiej autostradzie.
skittle napisał(a):Z tego postu wynika, że robią zdjęcia na autostradzie więc pewnie przy przypadkowej kontroli jak będę wracał do Polski skasują mnie.
wilga napisał(a):skittle napisał(a):Dałem ciała. Nie wiedziałem, że na Węgry potrzebna winieta i przejechałem jakieś 30 km po węgierskiej autostradzie.
Najpierw sprawdź na mapie czy te 30km było odcinkiem płatnym. Po lewej stronie sa narzędzia do powiększania. Bezpłatne odcinki wyświetlasz na biało klikając "Free motorway sections". Może nie ma sie o co martwić?
jorgus111 napisał(a):...Nic Ci taraz nie grozi ...
jorgus111 napisał(a):a możliwośc jej sprawdzenia istnieje jedynie podczas zatrzymania i kontroli przez RENDŐRSEG
wilga napisał(a):....W takim razie, w jakim celu należy je przechowywać przez rok od ostatniego dnia ważności, jak to jest napisane na ich stronie internetowej?
niezawodny napisał(a):O żesz kurna chata, jak nie urok to sraczka.
To którędy jechać?
P.S.
Wiedziałem że Słowacy dudrają koło Skalite ale nie wiedziałem nic że nasi dalej dudrają koło Zwardonia bo przecież Skanska wybudowała tam zajebistą drogę. Więc co przeoczyłem?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi