niemanudyjestzabawa napisał(a):Witam, czy ktoś może mnie uświadomić jakie są ceny za winiety w Czechach, Austrii, Słoweni (bo rozumiem że objazd na Ptuj nieaktualny?) i Chorwacji?
Byłam kilka lat temu i właśnie robię kalkulacje ile w ogóle wyniósłby nas ten wyjazd.
Czy to prawda, że są jakieś korytarze tranzytowe? Gdzie mogę znaleźć o tym dokładne info?
Masterjam napisał(a):Ural napisał(a):Nowa Interaktywna Mapa Autostrad Chorwackich. Tej wersji szczerze mówiąc nigdy nie widziałem. Ze zdjęciami, kamerami, parkingami pokazanymi bardzo przejrzyście.
Wersja 2021
https://www.hac.hr/en/interactive-map
Nie bardzo kumam ich system opłat , z uwagi że nie korzystałem z chorwackich autostrad (zawsze to była Istria).
czy ktos mnie poprawi , wjeżdżam od strony Słowenii w A2-Trakostan i wg trasy punkt końcowy mam A6- Ostrovica , i za ten przejazd wylicza mi 14 kun , to chyba niemożliwe, punkt docelowy Selce
https://goo.gl/maps/RKQ4wk1WisQ5EBgh8
kseby napisał(a):
Coś w tym przypadku strona głupieje i nie potrafi zliczyć 2 odcinków Trakoscan-Zapresic i Lucko-Ostrovica. Wychodzi 109 kun.
Dziwne bo ja wpiszę Gorican-Split to ładnie sumuje 2 opłaty.
Selce ładne i zachęcam do odwiedzenia pobliskiej Crikvenicy - przeurokliwe miasteczko i co ważne ZERO jeżowców w wodzie.
Marcin1976* napisał(a):Witam!
Może ktoś ma doświadczenie podróży busem 9-osobowym, chodzi mi oczywiscie o opłaty za autostrady. Niby wszystko jasne ale różne opinie krążą na temat opłat w Cro.
Czechy->Austria->Słowenia->Cro
Opel Vivaro
Będę wdzięczny za sprawdzone informacje.
dids76 napisał(a):marian666 napisał(a):Koleżanki i koledzy. Czy w Austrii jadąc autostradą z Polski do Chorwacji (korzystając z autostrady w Słowenii) płaci sie za jakiś tunel czy tylko za winietę autostradowa?
Jeżeli jedziesz trasą Wiedeń - Graz - Maribor to nie.
kke napisał(a):Pytanie o Austriackie winiety Online
Dobrzy ludzie, przy zakupie winiety Online jako osoba prywatna (konsument) jest to kretyńskie ograniczenie, że winiety trzeba kupić 18 dni do przodu. Czy narażam się na jakieś nieprzyjemności jeśli kliknę że kupuje jako przedsiębiorca ( firmy nie posiadam ) rezygnując z opcji odstąpienia od umowy i będę się cieszył winietą od razu po zakupie ?
Z tego co widzę część polskich serwisów sprzedających winiety oferuje właśnie takie winiety...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi