biokd napisał(a):Masakra, polski bank nie jest uznawany przez Chorwację (może przez całą zagranice). Ciekawe co na to Mateusz i nasz cudowny rząd, czyżby strategia "spędzaj wakacje w kraju"?
Zawieszenie konta na tydzień.
biokd napisał(a):Masakra, polski bank nie jest uznawany przez Chorwację (może przez całą zagranice). Ciekawe co na to Mateusz i nasz cudowny rząd, czyżby strategia "spędzaj wakacje w kraju"?
kaeres napisał(a):Ogólnie PKO BP to jakaś parodia z ich kartami.
W bardziej losowych niż do ogarnięcia przypadkach też mi odrzuca płatności zbliżeniowe telefonem gdy mam podpiętą VISE z PKO.
Mam oczywiście podpiętą jeszcze VISE z Millennium i Revoluta więc sobie radzę z tym ale problem istnieje i potwierdzam go....nie tylko na bramkach w Lućko.
Ja natomiast się zastanawiam co w przypadku Lućko gdy masz możliwość zapłacenia kartą, a z bliżej nieokreślonych przyczyn nie działa ?
Upierasz się aby wjechać. Co bramka może zrobić ?
Kredytu nie wystawią ?
Zrobisz bałagan na 2h, korek jak rzeźnia, wycofywanie, itp.
Co w teorii można zrobić ? (mowa o Lućko na pasie w stronę Zagrzebia (tym pasie od płatności kartą - dwa osobne pasy) ?
thommy83 napisał(a):Praktycznie przez całą Chorwację musisz przejechać
Według moich wyliczeń w przybliżeniu:
Trakošćan (A2) - Karamatići (A1)
Podsumowanie szczegółówe:
Trakošćan (A2) - Zaprešić (A2) -> 32.57 zł
Zaprešić (A2) - Zagreb (Lučko) (A1) -> bezpłatny
Zagreb (Lučko) (A1) - Karamatići (A1) -> 156.73 zł
Razem: 189.30 zł
KarolWitek napisał(a):Witam.
Jest ktoś w stanie podać w przybliżeniu ile zapłacę za odcinek Macelj - Klek?
Jadę pierwszy raz i nie bardzo się orientuję co i jak
sebak napisał(a):Opłata za autostrady w Słowacji dla pojazdu z przyczepą kiedy należy wykupić dwie winety? Bierze się pod uwagę DMC zestawu z dowodów rejestracyjnych czy masę rzeczywistą składu?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi