napisał(a) Jacek_P » 04.08.2020 12:54
Bardzo przepraszam jeśli ta informacja jest już poruszona. Niemniej czuję się w obowiązku o tym napomnknąć. Wracając w weekend spotkałem się z dość zaskakującą i niesympatyczną suma sumarum sytuacją na bramkach wyjazdowych w Lućko. Okazało się że automaty przyjmujące karty nie lubią bardzo kart Visa wystawionych przez PKO BP, moje nieszczęście polegało na tym że mam tylko w tym banku. Szczęście w nieszczęsciu natomiast polegało na tym że miałem przy sobie gotówkę w postaci Euro. Tyle że kwota za przejazd im wyszła 28 Euro, ja dałem asystującej pani 30 i nie miała wydać.
Zatem wykonałem gest machnięcia ręką i zamiast kwota zejść mi z konta walutowego zeszła w przeliczeniu na Euro pod postacią gotówki+2 Euro "napiwku".
Zastanawiam się jak się taka sytuacja kończy jakbym nie miał tych pieniędzy? We Włoszech raz mi się zdarzyło że automat nie chciał przyjąć karty, ale wtedy wydrukował się bilet kredytowy do zapłacenia na poczcie lub przez internet. Chciałoby się powiedzieć: tak bardziej cywilizowanie, a tutaj pani asystentka raczej sprawiała wrażenie że bez kasy to mogę zapomnieć o podniesieniu szlabanu, a za mną tysiąc aut.....
Tak wiem, Revolut itd.... już mam. : )