kaliszanka napisał(a):Czy na każdej bramce w Chorwacji można płacić kartą? Zawsze miałam gotówkę,stąd pytanie.
Zbigniew74 napisał(a):kaeres napisał(a):kaliszanka napisał(a):Czy na każdej bramce w Chorwacji można płacić kartą? Zawsze miałam gotówkę,stąd pytanie.
Tylko na takich z oznaczeniem Cards only, Bank Card, itp.
Bo np. wjedziesz na pas GOTOVINA lub Cash to już nie zapłacisz kartą (Lučko).
Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd, na każdej bramce gdzie można płacić gotówką można również płacić kartą bankomatową. Nie ma bramek tylko gotówkowych.
Zapłacisz, zwrócą uwagę i przyjmą kartę - raz nam się przytrafiło gapiostwo .kaeres napisał(a):kaliszanka napisał(a):Czy na każdej bramce w Chorwacji można płacić kartą? Zawsze miałam gotówkę,stąd pytanie.
Tylko na takich z oznaczeniem Cards only, Bank Card, itp.
Bo np. wjedziesz na pas GOTOVINA lub Cash to już nie zapłacisz kartą (Lučko).
Mirooo napisał(a):Witam, chciałbym spytać czy na bramkach w Chorwacji są specjalne stanowiska tylko do płatności kartą a osobne dla gotówki? Jeśli tak to jak one są opisane, chodzi mi o to czy łatwo się pomylić. Jakaś podpowiedz Dzięki.
Mirooo napisał(a):Witam, chciałbym spytać czy na bramkach w Chorwacji są specjalne stanowiska tylko do płatności kartą a osobne dla gotówki? Jeśli tak to jak one są opisane, chodzi mi o to czy łatwo się pomylić. Jakaś podpowiedz Dzięki.
bidziaq napisał(a):1.Czy na tą trasę przez Czechy konieczna jest winieta?Próbowałem to porównywać z mapką dróg płatnych i dalej wiem że nic nie wiem.
2. Startuję z Sosnowca i czy nie kombinować i cisnąć na Zwardoń. Aczkolwiek pod domem mam zjazd na DK86, więc cyk pyk i jestem na A4 i A1 do Ostravy
dids76 napisał(a):bidziaq napisał(a):1.Czy na tą trasę przez Czechy konieczna jest winieta?Próbowałem to porównywać z mapką dróg płatnych i dalej wiem że nic nie wiem.
2. Startuję z Sosnowca i czy nie kombinować i cisnąć na Zwardoń. Aczkolwiek pod domem mam zjazd na DK86, więc cyk pyk i jestem na A4 i A1 do Ostravy
Jest potrzebna na odcinek Ostrava - Frydek Mistek.
Jedź A1 do Żor potem Dk81 do Skoczowa i S52 do Cieszyna
bidziaq napisał(a):dids76 napisał(a):bidziaq napisał(a):1.Czy na tą trasę przez Czechy konieczna jest winieta?Próbowałem to porównywać z mapką dróg płatnych i dalej wiem że nic nie wiem.
Jest potrzebna na odcinek Ostrava - Frydek Mistek.
Jedź A1 do Żor potem Dk81 do Skoczowa i S52 do Cieszyna
a potem E75 w kierunku SK?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi