Janusz Bajcer napisał(a):Za A2 ktoś inny pobiera opłaty >>> http://www.azm.hr/cestarine.asp?pageID=37
Ok, dzięki. To było zbyt piękne żeby było prawdziwe
Janusz Bajcer napisał(a):Za A2 ktoś inny pobiera opłaty >>> http://www.azm.hr/cestarine.asp?pageID=37
switek3 napisał(a):Hejka, myślicie że byłaby możliwość przyklejenia winiet do szyby przy pomocy taśmy klejącej a potem szybkie jej usunięcie? Bo boję się problemów z ich usunięciem. A do tego muszę kupić drugą na powrót i będzie problem z jej umieszczeniem. Czy takie przylepienie na taśmę byłoby niezgodne z przepisami?
switek3 napisał(a):Hejka, myślicie że byłaby możliwość przyklejenia winiet do szyby przy pomocy taśmy klejącej a potem szybkie jej usunięcie? Bo boję się problemów z ich usunięciem. A do tego muszę kupić drugą na powrót i będzie problem z jej umieszczeniem. Czy takie przylepienie na taśmę byłoby niezgodne z przepisami?
elka21 napisał(a):Przed przyklejeniem winiety do szyby, dotknij kilka razy stroną, na której jest klej, do jakiegoś mechatego koca. Następnie winietę przyklej do szyby, nie używając oczywiście całej siły na dociśnięcie jej. Po tym zabiegu winieta schodzi idealnie.
piotrek180686 napisał(a):Witam wszystkich pomoże ktoś jak objechać ta autostradę wyjeżdżam 07.07.2019 i szkoda mi płacić 350 zł bo w tym roku jadę oplem Vivaro i bym musiał wykupić winiete 2b za 350 zł miesięczną czy te ominiecie jest aktualne jak nie to proszę o jakąś korektę dzięki wszystkim za pomoc
majkel001 napisał(a):Przecież te winiety jak się odklei zaraz po skończeniu ważności bardzo łatwo się odkleja i praktycznie nie zostawiają śladu, wiec po co kombinować
Miril napisał(a):piotrek180686 napisał(a):Witam wszystkich pomoże ktoś jak objechać ta autostradę wyjeżdżam 07.07.2019 i szkoda mi płacić 350 zł bo w tym roku jadę oplem Vivaro i bym musiał wykupić winiete 2b za 350 zł miesięczną czy te ominiecie jest aktualne jak nie to proszę o jakąś korektę dzięki wszystkim za pomoc
Miesięczna kosztuje 60euro. Skąd 350zł?
piotrek180686 napisał(a):...ja potrzebuję winiete 2b jade busem oplem vivaro które się kwalifikuje do winiety 2b i dlatego taka cena na stronie pzm tyle kosztuje
sanczes1984 napisał(a):Witam wszystkich CROmaniakow..
W ostatnia noc sierpnia wybieram się z rodziną na wyczekany urlop. Kierunek Tucepi. I teraz pytanie... Czy jest ktoś w stanie wyliczyć koszt dojazdu Busem w 6 osób(4dorosłe i 2 dzieci) do powyższej miejscowości.Chodzi mi o koszt autostrad oraz która trasę wybrać...
Pozdrawiam
Michał.
arturescu napisał(a):sanczes1984 napisał(a):Witam wszystkich CROmaniakow..
W ostatnia noc sierpnia wybieram się z rodziną na wyczekany urlop. Kierunek Tucepi. I teraz pytanie... Czy jest ktoś w stanie wyliczyć koszt dojazdu Busem w 6 osób(4dorosłe i 2 dzieci) do powyższej miejscowości.Chodzi mi o koszt autostrad oraz która trasę wybrać...
Pozdrawiam
Michał.
Koszt autostrady chorwackiej sam sobie wyliczysz korzystając z poniższej tabelki
https://www.hak.hr/info/cestarine/
Pozostałe autostrady też sobie skalkulujesz w zależności prze kraj które będziesz jechać, tym bardziej nie wiadomo skąd jedziesz.
To samo z wyborem trasy, ale ten temat szczegółowo jest opisany na forum, warto poczytać.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi