Co za różnica jaką formę płatności wybierze, Kolega pytał o walutę jaką będzie obciążony.
Otóż obciążenia w jednym jak i drugim przypadku następuje w EUR i to bez różnicy karta czy konto, oczywiście po przeliczeni na złocisze.
osjann napisał(a):tak w dwie strony łącznie 351 zł. W Cro łączny koszt autostrady do Zadaru w jedną stronę 101 zł. w dwie 202 zł. + winiety Czechy i Austria
Wychodzi to tak:
Czechy na miesiąc winieta 440 Kč tj. 73zł.
Austria 2 x10 dni winieta 18 eu 75zł.
Chorwacja bramki 202zł.
Rafi70 napisał(a):Koledzy jako że rozważam zmianę samochodu jeszcze przed wakacjami , obecnie minivan a w planach jest Opel Vivaro na 6 miejsc (do połowy oszklony- jeśli ma to jakieś znaczenie ) . W związku z czym nasuwa mi się pytanie o ile drożej wyniesie mnie podróż (pomijając zużycie paliwa ) ? Jadę autostradami CZ , AT, SLO, Cro...
Rafi70 napisał(a):dids76 dzięki za szczegółową odpowiedz . Wychodzi na to ,że w Chorwacji będzie kat II , bo vivaro-trafic ma 199cm.
joajer napisał(a):Na Chorwackiej stronie o autostradach nie znalazłem opłat za A2 czyli od strony Mariboru do Zagrzebia, są inne a tej nie ma...a nie wierzę, że jest za darmo, nie w HR.
joajer napisał(a):Na Chorwackiej stronie o autostradach nie znalazłem opłat za A2 czyli od strony Mariboru do Zagrzebia, są inne a tej nie ma...a nie wierzę, że jest za darmo, nie w HR. Wie może ktoś dlaczego nie ma jej cen?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi