Pääkäyttäjä napisał(a):pankufur napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Może nad morze
Panie Januszu to z tych nerw
Ekhm, Pol chciał winiet na wszystkie drogi. Nie przywołuj tego pomysłu
pankufur już się wypłakał. nie drąż tematu Marko Polo
Pääkäyttäjä napisał(a):pankufur napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Może nad morze
Panie Januszu to z tych nerw
Ekhm, Pol chciał winiet na wszystkie drogi. Nie przywołuj tego pomysłu
sito_zabrze napisał(a):Ja tez jeżdżę na Olkusz
Jak zle sie trafi na bramkach jednych i drugich to cala oszczędność czasu idzie w pip..... do tego opłata 40zl. Tyle mnie kosztuje gaz tam i z powrotem
Sprawiedliwa cena jest za Gliwice - Wroclaw
10gr za km
walp napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Tak samo jak do Cro tak i nad nasze morze mozna dojechać bez opłat
Oczywiście, można nad morze dojechać bez opłat, ale nie o takie rozwiązania nam kierowcom chodzi, nieprawdaż.
Sol-Wagon napisał(a):a jak myślicie, czy zdecydowana większość jadących "za 40 zł" to kierowcy "okazjonalni", czy "codzienni"?
radas napisał(a):...trochę odkopię ,)
Z reguły nie zadaję zbędnych pytań, tym bardziej jeśli mogły już takie paść. Jeśli tak było to sorry.
Do rzeczy.
Do Chorwacji chcę wjechać od Słowenii poprzez Gornji Macelj, dalej autostradą A2 (E59) w kierunku Zagreb. Wiem, że zaraz za granicą bramka - biorę bilet.
Cel mojej podróży to Rogoznica więc w okolicach Zagrzebia w okolicach estakady Ljubljanska Avenija wjeżdżam na fragment A3 (E70), aby następnym zjazdem w okolicach Lucko wjechać na A1 (E65) i do celu do zjazdu w okolicach Sibenik.
Moje pytanie:
Ile razy będę płacił na bramkach ?
Czy wjeżdżając w Gornji Macelj dopiero przy ostatecznym wyjeździe przy Sibenik ?
Jeśli nie, to jak i gdzie ?
Gregos111 napisał(a):Witam,
właśnie wróciłem z Cro, opiszę swoje doświadczenia w innym wątku. Mam jednak pytanie dotyczące winiety w Słowacji. Przejechałem bez przeszkód z Węgier na Czechy, ale winieta skończyła mi się o 23:59 a jechałem o 20 minut dłużej. Czy teraz w systemie elektronicznym dalej tylko mogą ukarać za brak winiety podczas kontroli czy może jest jakiś system nadzoru kamerami?
DamianM napisał(a):Witam. od 2018 Austria wprowadza nowy dodatkowy system opłat.
http://www.asfinag.at/maut/vignette/digitale_vignette
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi