wojtekmzks napisał(a):Koledzy, to jeszcze raz ja z wątpliwościami co do autostrady Jedziemy wcześniej wspomnianym Renault Trafficiem. Za radą kolegi będziemy płacić kartą na bramkach w Chorwacji. Słyszałem, że auta typu Traffic raz liczone są w kat. I, raz w kat. II, zależnie od "widzi mi się" obsługi. Czy przy bramkach do płatności kartą sami sobie wybieramy kategorię pojazdu, czy jednak auto jest w jakiś sposób mierzone i automat odpowiednio sam dobiera opłatę? Kolejne pytanie, czy bramki do płacenia kartą są odpowiednio wcześnie oznakowane czy muszę się przyglądać i wypatrywać napisów nad bramkami? pozdrawiam!
wojtekmzks napisał(a):Kolejne pytanie, czy bramki do płacenia kartą są odpowiednio wcześnie oznakowane czy muszę się przyglądać i wypatrywać napisów nad bramkami? pozdrawiam!
słoma79 napisał(a):Kręci się kręci...wracałem w niedzielę to walczyli z tymi co na ENC wjeżdżali zamiast na karciane
wojtekmzks napisał(a):Według stronki https://map.hak.hr oraz informacji wcześniej udzielonych mi na forum, opłaty autostradowe w kierunku Tucepi miały wynieść 408,00 kn. Jednak parę dni temu kolega wrócił z Chorwacji i mówi, że za opłaty w jedną stronę do Podgory zapłacił 250,00 kn. Ktoś może ma pewne info ile teraz kosztują autostrady? Dodam tylko, że to Renault Traffic. Pozdrawiam.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi