krzysztof_007 napisał(a):witam wszystkich.
jadę pierwszy raz do Chorwacji i mam wątpliwość co do opłaty za przejazd przez Słowenię mam mercedesa vito i nie wiem jaką winietę wybrać. Według opisu wysokość opłaty jest określona według wysokości siedzenia w aucie. Droższa opłata jest podyktowana jeżeli siedzisko jest na wysokości 1.3 m i wyżej. Ja mam siedzisko na wys. ok 1 metra więc powinienem kupić tą tańszą.
Proszę o potwierdzenie mojej teorii osoby które już jechały takim autem jak mam.
Z góry dziękuję za pomoc.
kuba1394 napisał(a):Witam, czy na autostradach w Chorwacji lepiej jest płacić w Kunach czy w Euro?
kuba1394 napisał(a):Mój bank ma dość niekorzystne przeliczniki ponad 20 groszy więcej niż w kantorach. A więc raczej w Polsce wezmę troszkę kun na autostrade.
paulr napisał(a):kuba1394 napisał(a):Mój bank ma dość niekorzystne przeliczniki ponad 20 groszy więcej niż w kantorach. A więc raczej w Polsce wezmę troszkę kun na autostrade.
Przy platnosci karta na bramkach kurs jest od operatora karty cyli visa lub master. Nie nalezy sie bac placic karta bo to mimo wszystkich przeciwnosci typu wysoki kurs bankowy przewalutowanie z prowizja itp i tak wychodzi tak ze w polsce raczej za kuny zaplacisz wiecej.
Jose napisał(a):Witam,
jaki jest koszt bramek w Chorwacji od granicy ze Słowenią do Makarskiej?
Adax napisał(a):Winiety austriackie - czy to prawda, że nie mogę od razu dokleić 2-giej winiety austriackiej na powrót, ale dopiero przy powrocie i koniecznie po odklejeniu poprzedniej winiety dojazdowej?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi