Właśnie mam pytanko ale oczekuję rzetelnej odpowiedzi, a nie gdybania - gdyż od takiego gdybania już sporo Naszych zapłaciło sowite mandaty pod Mariborem co na forum potwierdził niejeden.
Chodzi mi o ten kawałek drogi z Brna do Mikulova.
Tak jak pisze przedmówca jeżdżę od kilku lat ta samą trasą, czyli z startuję z Wrocławia, na Kłodzko, Boboszów potem Crvena Voda Stity, etc... aż do Brna. Potem zaraz za Brnem na Rajhrad i wzdłuż autostrady boczną trasą do Pohorelic i znowu na główną.
Wjeżdżając do Brna kieruje się po prostu drogowskazami na Wiedeń i tam jedzie się już cały czas dwupasmówką i też częściowo autostradą. Nigdzie tam do tego zjazdu na Rajhrad nie ma tabliczki z poplatkiem i nawet na stronach Czeskich autostrad płatny kawałek był dopiero za Brnem, który się właśnie omijało dzięki objazdowi.
Czy aby napewno nic się nie pozmieniało i cały ten przejazd przez Brno w tym roku do zjazdu na Pohorelice jest bez poplatku?
Jeśli tak jest ( a jeżdżę bez winiety tą trasą już 3 lata i nigdy jej nie kupowałem), to jadąc z Dolnego Śląska nie ma sensu jakiekolwiek kupowanie winiety do Czech.