Just_Bart napisał(a):Czekaj czekaj wychodzi mi 200 kun ale za jeden przejazd a jeszcze wrócić trzeba Zatem CRO najdroższa zdecydowanie
Just_Bart napisał(a):Czekaj czekaj wychodzi mi 200 kun ale za jeden przejazd a jeszcze wrócić trzeba Zatem CRO najdroższa zdecydowanie
dids76 napisał(a):[Ale w przeliczniu na kilometry, jeśli jedziesz na odcinku Sentilj - Maribor - Ptuj to jednak ta winieta wychodzi drożej od Chorwackich autostrad
Ps. Na A2 można łatwo 21Kn zaoszczędzić, tracąc ok 5-10 minut
dids76 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Ale w Chorwacji jak płacisz - jedziesz dłużej autostradą, w zależności gdzie jedziesz.
Nie ma obowiązku jazdy autostradami.
Oczywiście, mnie opłaty za autostrady z granicy Slo/Hr do Splitu kosztują 48Kn
Just_Bart napisał(a):dids76 napisał(a):Ale w przeliczeniu na kilometry, jeśli jedziesz na odcinku Sentilj - Maribor - Ptuj to jednak ta winieta wychodzi drożej od Chorwackich autostrad
Ps. Na A2 można łatwo 21Kn zaoszczędzić, tracąc ok 5-10 minut
Jakim cudem wychodzi drożej? Biorąc pod uwagę nawet 30 EURO na Słowenie to w CRO muszę wydać 400 Kun aby dojechać i wrócić
Just_Bart napisał(a):Jadę pierwszy raz, więc się nie znam Na razie znalazłem fajny objazd Słowenii jadąc przez Mureck - bez płatnych dróg. W Chorwacji na drogę nr 8?
Just_Bart napisał(a):dids76 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Ale w Chorwacji jak płacisz - jedziesz dłużej autostradą, w zależności gdzie jedziesz.
Jadę pierwszy raz, więc się nie znam Na razie znalazłem fajny objazd Słowenii jadąc przez Mureck - bez płatnych dróg. W Chorwacji na drogę nr 8?
dids76 napisał(a):Pisałem w przeliczeniu na kilometry!, w Słowenii masz ok 60 km za 15 euro czyli za 30zł, w Chorwacji od granicy Slo do Sibenika masz ok 300km za 195Kn (ok 110zł). Czyli w Słowenii wychodzi Ci ok 1zł za km a w Chorwacji ok 0,37zł za Km. Co nie zmienia faktu że autostrady w Cro są drogie
dids76 napisał(a):Just_Bart napisał(a):dids76 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Ale w Chorwacji jak płacisz - jedziesz dłużej autostradą, w zależności gdzie jedziesz.
Jadę pierwszy raz, więc się nie znam Na razie znalazłem fajny objazd Słowenii jadąc przez Mureck - bez płatnych dróg. W Chorwacji na drogę nr 8?
Nie, drogą nr1, czyli tzw "starą drogą" przez Plitvice i Knin.
Droga nr 8 jest też darmowa, ale strasznie wooooolna
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi