jacek73 napisał(a):10 euro za 10 dni jazdy po niemieckich autostradach
acc_grand napisał(a):Jadę z Warszawy, obrałem trasę Ostrava - Olomuc - Brno - Wiedeń - Graz - Maribor - Zagrzeb - Senj (jedną z tych którą proponuje Google maps). Co sądzicie o marszrucie jaką wybrałem?
acc_grand napisał(a):Witam! Pod koniec lipca wybieram się do CRO. Jadę z Warszawy, obrałem trasę Ostrava - Olomuc - Brno - Wiedeń - Graz - Maribor - Zagrzeb - Senj (jedną z tych którą proponuje Google maps). Chciałbym oszacować koszty tego przejazdu, jednak ciężko mi wyliczyć koszty przejazdu chorwackimi autostradami, gdzie nie ma winiet tylko bramki. Czy ktoś ma jakieś informacje o kosztach związanych z przejazdem chorwackiego odcinka tej trasy? Co sądzicie o marszrucie jaką wybrałem?
PS. Dzięki tej stronie hac.hr/cestarina/cjenik wyliczyłem sobie, że przejazd od granicy ( miejscowość Macelj) do samego Splitu kosztować będzie 105 HRK. Jak moje obliczenia mają się do rzeczywistości?
Z góry dziękuję za odpowiedź
tyson1976 napisał(a):Witam.Jade do Chorwacji z Tarnowa.Kieruję sie na Konieczną i dalej na Słowację.Jaki jest koszt autostrad na Słowacji (w zeszłym roku jechałem drogami alternatywnymi ale to jakaś masakra 40km/h) i gdzie można kupić winiety oraz jaki jest koszt.
garbowski napisał(a):..no właśnie kumpel mi pisze że na odcinku do granicy Słowacja-Węgry ta droga R4 jest płatna.. Słowacy dziś sprawdzali wszystkie samochody..
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi