Może chce jechać przez Ukrainejorgus111 napisał(a):jaso napisał(a):[...] ewentualnie które przejścia graniczne w PL, Słowacji i Wegrzej najlepiej wybrać, żeby nie stać pół nocy?
chłopie jakie przejścia graniczne
jaso napisał(a):Odnośnie biletów na autostrady w Chorwacji. Mamy 4 kategorie, I to samochody do 130cm wzrostu. Mój samochód ma 134 cm i zastanawiam się, czy ktoś to dokładnie sprawdza?
Kupować I czy III kategorię (dwa razy droższą)?
kasiula8 napisał(a):Drogi Piotrku B.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Kombinuję, bo "buszując" po forum dowiedziałam się na przykład, że Czesi zaczynają cudować, więc chciałam jechać przez Zwadroń, a tam podobno od Żywca roboty i nie należy się pchać. Więc plan padł. W Cro chcę zachaczyć o Jeziora Plitwickie, co oznacza, że muszę nieco "zboczyć" z autostrady. Z tąd moje pytania i rozterki. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Jesteście nieocenionym źródłem wiedzy i rad. Dzięki, że chce Wam się okazywać tyle cierpliwości i pomocy.
I Vozila s dvije osovine, visine do 1,30 m mjereno kod prve osovine, osim kombi vozila
II Vozila s tri ili više osovina, visine do 1,30 m mjereno kod prve osovine, uključujući kombi vozila
III Vozila s dvije ili tri osovine, visine veće od 1,30 m mjereno kod prve osovine, uključujući kombi vozila s prikolicom
IV Vozila s četiri ili više osovina, visine veće od 1,30 m mjereno kod prve osovine
roszel napisał(a):czy ktos wie gdzie znajde ceny paliw? zeszły rok jechalismy autkiem na gal a w tym dieslem ale do cro dojedziemy na paliwie za 3 zł po znajomosci! a jak na miejscu?:)
luppiola napisał(a):Dzięki za odpowiedź.
Chciałem jechać przez Cieszyn do Słowacji dokładniej do Żiliny
A co do tej drogi z Cieszyna w kierunku Żiliny to jest ona na pewno bezpłatna?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi