Mam pytanie: czy warto oszczędzić na opłatach HR (H matrica będzie) jadąc zamiast tą trasą, takim wariantem;
ktoś w ogóle jechał trasą E661? jakieś info...?
Mlody003 napisał(a):Mam takie pytanie sporo czytałem ale nie mogę znaleźć nic na ten temat bo mam zamiar jechać vw transporterem bądź fordem transitem do Chorwacji
wiem że na autostradach chorwackich obowiązuje mnie cennik według kategorii II lecz na Węgrzech napisane jest coś takiego
D1 - samochód do 3,5 t B2 - bus, camper powyżej 3,5 t
10 dni 2975 HUF 13385 HUF
i niby vw transporter do 3,5 jest lecz nie wiem czy oni zaliczają go do busa czy nie i mógłby mi ktoś powiedzieć jaka była by cena na Węgrzech w takim razie
Mlody003 napisał(a):bo z drugiej strony przez słowenie zeby przejechać to koszt 40 euro więc sporo podnosi koszty podrózy , albo jechał może ktoś z okolic krakowa na chorwację tego typu samochodem i mógłby podać jaką trasą można by było jechać w miarę tanio mam na myśli opłaty za drogę i może ktoś polecić jakieś miejsce w okolicach Rijeki albo jakieś inne miasta
Mlody003 napisał(a):aha i może ktoś jeszcze powiedzieć mi jaki odcinek autostrady jest do rijeki żebym mógł mniej więcej sobie policzyć koszt ?
Mlody003 napisał(a):aha i może ktoś jeszcze powiedzieć mi jaki odcinek autostrady jest do rijeki żebym mógł mniej więcej sobie policzyć koszt ?
lipanj napisał(a):Uwaga! Jadąc przez Słowenię Multivanem,tym bardziej polecam omijać autostradę,ponieważ
"na rok 2014 wprowadzono w Słowenii dodatkowy podział winiet na dwie kategorie aut osobowych – obie dotyczą pojazdów o masie do 3,5 t. Kategoria (toll class) 2A to auta o wysokości nad przednią osią do 1,3 m, to większość samochodów osobowych. Jeśli auto ma nad przednią osią 1,3 m wysokości lub więcej należy już do kategorii 2B. Winieta za 30 € dotyczy kategorii 2A, oczywiście za auto kategorii 2B trzeba teraz zapłacić więcej, czyli 80 € " !
FUX napisał(a):Myślę, że może to być przydatne zwłaszcza dla tych, którzy tzw. „busem".
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi