jara napisał(a):Mi to jeszcze punkty payback nalicza, a jak
Taaa... Za 5 lat wymienisz je na depilator
paulr napisał(a):Tyle że czytałem że branki na kartę są tylko jedne, a statystycznie każdy płacić będzie co najmniej 4 razy:)
lichy napisał(a):paulr napisał(a):Tyle że czytałem że branki na kartę są tylko jedne, a statystycznie każdy płacić będzie co najmniej 4 razy:)
Takie bramki (samoobsługowe) są tylko tam, gdzie kończy się płatna autostrada, a zaczyna się bezpłatna (ale nie wszędzie), nie ma tego na zwykłych zjazdach z autostrady.
Ja znam takie dwa punkty:
Lučko - kierunek północ - A1
Zaprešić - kierunek południe - A2
lew napisał(a):Wcale nie wygląda to tak różowo. Nie akceptują wszystkich rodzajów kart i do tego pobierają kilka euro prowizji, co wychodzi dopiero po obejrzeniu wyciągu z karty po powrocie do domu. Słyszałem też o przypadkach zczytywania numerów karty i po tym wyczyszczenia jej z kasy. Poza tym jak się okazało to staliśmy dłużej niż normalnie, bo komuś wciągnęło kartę.
lew napisał(a):....to porównaj cenę jaką zapłaciłbyś kunami w kasie i tą płaconą kartą. Jechaliśmy na kilka samochodów, coś podkusiło mnie żeby skręcić na płacenie kartą; nie dość ,że czekali na nas około 0.5 h, to po przyjeśdzie okazało się ,że zapłaciliśmy nie wiedzieć dlaczego 40 PLN ( w przeliczeniu drożej).
lew napisał(a):....to porównaj cenę jaką zapłaciłbyś kunami w kasie i tą płaconą kartą. Jechaliśmy na kilka samochodów, coś podkusiło mnie żeby skręcić na płacenie kartą; nie dość ,że czekali na nas około 0.5 h, to po przyjeśdzie okazało się ,że zapłaciliśmy nie wiedzieć dlaczego 40 PLN ( w przeliczeniu drożej).