Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Opłaty za autostrady (dyskusja przeniesiona z FAQ)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 28.06.2013 13:48

Anielski74 napisał(a):Gdzieś wyczytałem ( z jednych z postów) ,że w Cro płaci się tylko kunami,a czy za wszystkie autostrady jadąc do cro zapłacę w Euro? oczywiście omijam Słowenie...Czy lepiej w samej Chorwacji mieć przygotowane kuny na bramce? Mówta,bo w niedzielę wyjeżdżam i jak coś to skoczę do kantorku co nieco dokupić :D

Jaja se robisz? Tylko kuny i to ODLICZONE!! :wink: :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 28.06.2013 13:50

FUX napisał(a):Janusz, wywal przy okazji niepotrzebne posty; ja bym to robił na bieżąco z tymi, które sa błędne lub nic nie wnoszą.

To ten temat by się skurczył do 10 stron :mrgreen:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.06.2013 13:59

dids76 napisał(a):
FUX napisał(a):Janusz, wywal przy okazji niepotrzebne posty; ja bym to robił na bieżąco z tymi, które sa błędne lub nic nie wnoszą.

To ten temat by się skurczył do 10 stron :mrgreen:

I dobrze; tyle jest bezsensownych wpisów.

Wiele wątków bym dawno odchudził...
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 28.06.2013 17:08

dids76 napisał(a):
Anielski74 napisał(a):Gdzieś wyczytałem ( z jednych z postów) ,że w Cro płaci się tylko kunami,a czy za wszystkie autostrady jadąc do cro zapłacę w Euro? oczywiście omijam Słowenie...Czy lepiej w samej Chorwacji mieć przygotowane kuny na bramce? Mówta,bo w niedzielę wyjeżdżam i jak coś to skoczę do kantorku co nieco dokupić :D

Jaja se robisz? Tylko kuny i to ODLICZONE!! :wink: :mrgreen:

....a spróbuj dać większy nominał ,to dopiero będzie zgrzyt :lol:
Zulusman
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zulusman » 29.06.2013 07:47

Hi.
Jestem już jakiś czas na miejscu ale teraz zorganizowałem net z vip.

Kupiłem winiety w chałupkach i zapłaciłem więcej :-(
Po trasie kupiłem tylko powrotną winiete na austrię.
Było to na shell za graz. Pani była bardzo zdziwiona że chce winiete na austrię a nie słowenie ;-)

Licząc postóje, jadąc ok 120-140 jechałem 8.5h.

Czy ktoś sprawdzał ile dłużej jedzie się objazdem słoweńskiej autostrady??
Planuje jechać we wrześniu na dalmacje, wtedy nie kupię winiety na slowenie.
Pamiętam że 3 lata temu zajęło mi to z 30min więcej... Ale może pamięć nie ta.
Przepraszam za ewentualne literowki, pisze z sony Xperia U :-D
Pozdro
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 29.06.2013 10:30

Zulusman napisał(a):Czy ktoś sprawdzał ile dłużej jedzie się objazdem słoweńskiej autostrady??

Dłużej czy krócej to nie wiem,bo jeszcze nie korzystałem ze słoveńskiej autostrady.
Sam objazd zajmuje mi około 30 - 40 min.

Pzdrv.
Zulusman
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zulusman » 29.06.2013 19:46

4 lata temu jadacnie mialem zadnego problemu.
3 lata w stecz, wydluzyli autostrade i moja nawigacja zwariowala.
Pogubilem sie w Ptuj bodajze. Jechalismy na 2 auta i w sumie jechalismy przez slowenie prawie 2h.
2.5 jechalem 5 dni temu z malym bladzeniem w Ljubljanie. Przypomne, ze przejechalem na istrie slowenia.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.06.2013 19:48

Zulusman napisał(a):4 lata temu jadacnie mialem zadnego problemu.
Pogubilem sie w Ptuj bodajze. Jechalismy na 2 auta i w sumie jechalismy przez slowenie prawie 2h.
2.5 jechalem 5 dni temu z malym bladzeniem w Ljubljanie. Przypomne, ze przejechalem na istrie slowenia.

W sumie kierownik z Ciebie kiepski... :mrgreen:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 29.06.2013 19:51

... Zulusman jakiej nawigacji używałeś :?:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 29.06.2013 20:08

mervik napisał(a):

... Zulusman jakiej nawigacji używałeś :?:

naviexpert pewnie :D
Zulusman
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zulusman » 29.06.2013 20:16

Za pierwszym razem AM pod windows Ce, a 3 lata temu tez. Wtedy nie zdazylem aktualizowac mapy, bo mialem jechac przez wegry, ale powodz rozwalila drogi w slowacji i na wegrach, wiec na szbbko jechalismy przez .cz i .au.
Wyjazd byl 06.06. Zdaje sie.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 29.06.2013 20:21

Nawet nie będę wpisywał jak kiedyś pojechaliśmy do Cro na starym nieaktualizowanym garminie i do samego Ptuj jechaliśmy 16 h :D a grzałem ile wlezie. Ile fabryka dala :D :D 3 miasta zaliczyliśmy bo garmin nie był aktualizowany od 2003 roku :D < ściana> ale co tam. fajnie było. Jak się przekroczy PL granicę to tak jak by się w inny świat wjeżdzało :D

Przygoda , przygoda , każdej chwili szkoda :D
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 29.06.2013 22:47

Ludzie, jak by wam navi wysiadła to byście zostali w CRO, bo nie wiadomo jak jechać????????????
Navi to pomoc a nie wyrocznia. :wink: :mrgreen:
Jeżdżę z AM od 6lat z super sprzętem Manta,tak przygotowuję trasę że nigdy mnie nie zawiodła.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2013 23:00

Nawigacja powstaje w oparciu o konkretne mapy, a te mapy nie tworzą supergeniusze,
tylko rzemieślnicy :roll:
Wszystko działa w oparciu o określone schematy, a życie jest bardziej skomplikowane :!:

Spróbujcie pojeździć z nawigacją w swojej okolicy, będzie sporo tras, gdzie wy znacie lepszy wariant trasy :roll:

Nawigacja to tylko pomoc, mózgu nie zastąpi :roll:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 30.06.2013 07:40

dokładnie :D zresztą , najlepszą navi jest moja żonka. Prowadzi nas jak po sznurku :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Opłaty za autostrady (dyskusja przeniesiona z FAQ) - strona 81
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone