FUX napisał(a):W Cro płacisz na bramkach. Tam nie ma systemu winietowego.
tak , tak jak napisałam, pobieram bilecik w Zagrzebiu, a płacę na bramce na wyjeździe w Sestanovac
kemilia napisał(a):FUX napisał(a):W Cro płacisz na bramkach. Tam nie ma systemu winietowego.
tak , tak jak napisałam, pobieram bilecik w Zagrzebiu, a płacę na bramce na wyjeździe w Sestanovac
viltob08 napisał(a):kemilia napisał(a):FUX napisał(a):W Cro płacisz na bramkach. Tam nie ma systemu winietowego.
i jeszcze jeden na bramce Trakoscan, a płacisz w Zapresic 42kn
viltob08 napisał(a):kemilia napisał(a):FUX napisał(a):W Cro płacisz na bramkach. Tam nie ma systemu winietowego.
i jeszcze jeden na bramce Trakoscan, a płacisz w Zapresic 42kn
Janusz Bajcer napisał(a):kemilia napisał(a):* autostrada w Cro x 2 po 197 kun = 394 kuny tu sprawa jest prosta pobieram bilet w Zagrzebiu i płacę w Sestanovac
I pytanie brzmi , gdzie kupuję winietkę w Słowenii, żeby dojechać do Zagrzebia A2 ?
Czytam i czytam i doczytać się nie potrafię.
Z góry przepraszam jeżeli jest to pięćsetne zadane to samo pytanie.
http://www.hac.hr/hr/cestarina/cjenik/cjenik5/
Bilecik pobierasz na bramce w Trakošćan, płacisz na bramce w Zaprešić.
walp napisał(a):]P.S.
O Matko Zaraz znowu FUX mnie zjedzie,że dziaduje i o 6 kunek się czepiam.
kemilia napisał(a):p. Januszu dziękuję. Czyli mam rozumieć, że jeżeli ominiemy płatną autostradę w Słowenii
( objazdem Mureck-Lenart- Ptuj) to na tym odcinku nie ma żadnych opłat ? No w sumie chyba tak, skoro omijamy ją, żeby nie płacić
Janusz Bajcer napisał(a):kemilia napisał(a):p. Januszu dziękuję. Czyli mam rozumieć, że jeżeli ominiemy płatną autostradę w Słowenii
( objazdem Mureck-Lenart- Ptuj) to na tym odcinku nie ma żadnych opłat ? No w sumie chyba tak, skoro omijamy ją, żeby nie płacić
Nie chyba - lecz na pewno nie ma opłat.
Bilecik na A2 pobierasz juz w Chorwacji po przekroczeniu granicy w Macelj.
Anielski74 napisał(a):Gdzieś wyczytałem ( z jednych z postów) ,że w Cro płaci się tylko kunami,a czy za wszystkie autostrady jadąc do cro zapłacę w Euro? oczywiście omijam Słowenie...Czy lepiej w samej Chorwacji mieć przygotowane kuny na bramce? Mówta,bo w niedzielę wyjeżdżam i jak coś to skoczę do kantorku co nieco dokupić
Anielski74 napisał(a):Gdzieś wyczytałem ( z jednych z postów) ,że w Cro płaci się tylko kunami,a czy za wszystkie autostrady jadąc do cro zapłacę w Euro? oczywiście omijam Słowenie...Czy lepiej w samej Chorwacji mieć przygotowane kuny na bramce? Mówta,bo w niedzielę wyjeżdżam i jak coś to skoczę do kantorku co nieco dokupić
Anielski74 napisał(a):Dzięki za szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi