otojestkasia napisał(a):Mam pytanie.Wyjezdzam 3 lipca do Chorwacji,powrót 13 lipca.Ilu dniowa winiete wykupic i gdzie?Wyjezdzam z Wrocławia.Bardzo prosze o odpowiedz.
otojestkasia napisał(a):Przepraszam,ale nie każdy ma tyle czasu,żeby przeszukać całe forum.
Lednice napisał(a):https://www.cro.pl/winietki-kompleksowo-t41980.html
otojestkasia napisał(a):Dziękuje za przeniesienie i przepraszam za zaśmiecanie.
Jade trasą : Wrocław,Kłodzko,Boboszów,Ołomuc,Brno,Wiedeń,Graz,Maribor,Ptuj,Zagrzeb idt.
P.S co sądzicie o tej trasce? nie mogłam sie zdecydować,na chwilę obecna wybrałam właśnie tą
sicret napisał(a):glonik21 napisał(a):Proszę szanownego moderatora o nie czepianie się
glonik, ja się nie gniewam - ale mod ma rację. I popieram
Bo jeśli nikt nie będzie reagował, to powstaną i będą się rozprzestrzeniać dziwolągi typu: auto w dieslu, jadę w Słowację, do Zielona Góry, Białystoku, święta Wielkanocy, pół oś, nie dawno i takie tam...
Nie jestem za popadaniem w skrajność i tłumaczeniem na siłę np. interface'u (czyli: międzymordzie ), ale... no właśnie.
pozdrawiam
kemilia napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Pkemilia napisał(a):Łosz Matko- chyba nie dałabym rady- mogłoby to źle się dla mnie skończyć.
Przedstawię propozycję mężowi- może się skusi. Dzięki za cenne info
Na youtube jest filmik. Wpisz - blato na cetinu.
widoczki boskie i wcale aż tak ekstremalnie to nie wygląda
Powracając do tematu, wyszło mi, że jadąc trasą: Polska- Czechy-Austria- Słowenia z ominięciem płatnych- Chorwacja Marusici ( w 2 str.):
* opłaty w Czechach winietka miesięczna 440 CZK
* Austria 2 razy winietka 10-dniowa czyli 2x8,30€ tj. 16,60 €
* autostrada w Cro x 2 po 197 kun = 394 kuny.
Przedstawię propozycję mężowi- może się skusi. Dzięki za cenne info
kemilia napisał(a):* autostrada w Cro x 2 po 197 kun = 394 kuny tu sprawa jest prosta pobieram bilet w Zagrzebiu i płacę w Sestanovac
I pytanie brzmi , gdzie kupuję winietkę w Słowenii, żeby dojechać do Zagrzebia A2 ?
Czytam i czytam i doczytać się nie potrafię.
Z góry przepraszam jeżeli jest to pięćsetne zadane to samo pytanie.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi