Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

oplaty karta za camp

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ada
Autostopowicz
oplaty karta za camp

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ada » 22.06.2004 12:58

Hej!
Czy ktos sie orientuje, czy mozna placic karta (maestro, ewent visa kredytowa) za kempingi (konkretnie Bunculuka w Basce, Lili w Jagodnej?
dzieki
arnika
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arnika » 23.06.2004 20:16

Poszperaj na stronie www.camping.hr
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 24.06.2004 08:04

Ada napisał(a):Hej!
Czy ktos sie orientuje, czy mozna placic karta (maestro, ewent visa kredytowa) za kempingi (konkretnie Bunculuka w Basce, Lili w Jagodnej?
dzieki

W Bunkuluce można płacić kartą. Osobiście płaciłam w tym roku :wink: .

Serdeczności
Juli
amalik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) amalik » 24.06.2004 08:38

juli napisał(a):
dzieki

W Bunkuluce można płacić kartą. Osobiście płaciłam w tym roku :wink: .

Serdeczności
Juli

Czy mogłabyś coś więcej powiedzieć o tym campingu. Słyszałem, że jest podobno najlepszym na wyspie KRK.
Pozdrawiam
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 24.06.2004 10:06

Bunkuluca to kamp dla naturystów - nie wiem czy sobie z tego zdajesz sprawę :wink: . Co nie znaczy, że "Tekstylni" nie mogą z niego korzystać. Czy najlepszy na Krku to pewnie pojęcie subiektywne, natomiast, w mojej ocenie najpiękniejszy - odwiedziłam go w tym roku po raz 8!. Kamp leży w kotlinie, ma własną piękną plażę z białych okrąglaczków. Czasem trudno znaleść na nim miejsce, ale trzeba poszukać w dalszej części ( nie zjeżdzać drogą koło recepcji w prawo w dół ku plaży, tylko pojechać prosto do końca kampu, potem w prawo i tam szukać na lewo od drogi. W tym roku wyremontowano sanitariaty ( trochę mi szkoda tych poprzednich, bardzo oryginalnych i koedukacyjnych :wink: ),teraz są świerzuteńkie i czyściuteńkie ale standardowe. Ciepła woda bez ograniczeń. Na kampie sklepik, knajpka, stoisko z pieczywem i owocami. Z kampu, nad morzem prowadzi deptak do Baśki - na wieczorny spacer w sam raz. Jest też kilka innych szlaków pieszych - warto spróbować, bo widoki są super, tylko trzeba mieć rozsądne buty.

Miejsce jest przepiękne i w mojej ocenie bardzo romantyczne. Kwintesencja relaksu.
W samej Baśce polecam lody gałkowane w lodziarni MaTeo( 4 kuny duuuża kugla). Puchary lodowe też pyszne ale drogie (np. banana split ok. 26 kun), warto spróbować świetnej kawy mrożonej i sorbetu cytrynowego (lody cytrynowe w wysokim kielichu, doprawione alkoholem - na upalny wieczór bomba). Z knajpek najbardziej odpowiadał nam Portić -świeżutkie prżene lignje 50 kun, pljeskavica, albo na lekki obiad dla dwojga dagnje w winie 1kg 90 kun.

Co jeszcze???
Serdeczności Juli
amalik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) amalik » 24.06.2004 10:27

Dzięki za tak wyczerpujące informacje.
Sam naturyzm mnie nie przeraża...gdyby tylko średnia wieku była niższa na campingach FKK....
W czerwcu był jeszcze pewnie luz, ale przypuszczam, że w lipcu będzie tak makabra. Sam byłem kiedyś na Rabie, to mogę to potwierdzić.(dokładnie po drugiej stronie od Bunculuki, w Loparze)
Pozdrawiam serdecznie.
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 24.06.2004 11:12

amalik napisał(a):Sam naturyzm mnie nie przeraża...gdyby tylko średnia wieku była niższa na campingach FKK....

:lol: Aleś mi dowalił tą srednią wieku....Będę się teraz krępowała złożyć me stare kości na chorwackim FKK :roll: .

Serdeczności :wink:
Juli
amalik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) amalik » 24.06.2004 11:22

Sorry. Nie chciałem Ci "dowalić". Przepraszam. Ale jest to dość często słyszana obiegowa opinia. Nie mam nic do naturystycznych campingów. Sam miałem okazję zagościć na takowym. Tyle, że nie było to w Chorwacji.
Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam.
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 24.06.2004 11:57

:D :D :D Daj spokój, ja mam 28 lat i liczę, że wzciąż jeszcze estetyki plaży nie psuję - przynajmniej nie za bardzo. To było tak dla żartu :twisted: .

A na FKK rzeczywiście średnia koło 60-70 . Czasem też mi żal :lol:

Serdeczności - Juli
amalik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) amalik » 24.06.2004 12:07

Uff....aż mi kamień z serca spadł. Ale faktycznie musi być tam fajnie, jeżeli byłaś tam 8 razy.
Powiedz mi tylko jeszcze czy można tam znaleźć jakieś ustronne miejsce dla siebie, aby nie być narażonym na niechciane widoki...ha ha ha.
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 24.06.2004 13:07

amalik napisał(a):Powiedz mi tylko jeszcze czy można tam znaleźć jakieś ustronne miejsce dla siebie, aby nie być narażonym na niechciane widoki...ha ha ha.

Można, można, tylko po co!!! Wiesz jak Ci własna samoocena wzrasta po tych widokach :lol:

Juli
jarwoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 24.06.2004 15:18

Ada napisał(a):czy mozna placic karta (maestro, ewent visa kredytowa) za kempingi (konkretnie Bunculuka w Basce, Lili w Jagodnej?
dzieki

Lili w Jagodnej tylko gotówka (kuny lub euro).
spacja
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) spacja » 29.06.2004 16:37

dzieki

Teretycznie można płacić kartą, ale warto sprawdzić przed wejściem na kamping jakie katy działają, bo kamping ma plakietki wszystkich kart, a terminal tylko na jedna. Przy mnie załatwili tak Niemca i kazali mu szukać bankomatu w mieście 20km zabierając paszporty. Na innym kampingu w ogóle nie przyjęto kart mimo, że były wyklejone i VISA i MasterC. Dobrze, że mieliśmy gotówkę.
Tak że na kampigach ostrożnie z kartami płatniczymi. Na 6 kampigów w 2 nam przyjęli karty.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone