Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Opłata za autostradę - moja pomyłka i co dalej?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 06.08.2010 21:57

Za ten odcinek płaci się 170kun może wziął tą kasę do kieszeni ale nie masz się czym martwić tylko ciesz się że zapłaciłeś taniej. Nikt Cie nie będzie ścigał.To że nie można płacić kartą to ściema sam kilkakrotnie wjechałem na płatność gotówką lub abonament pracownik zawsze pluł się że to nie ta bramka ale gdy stwierdziłem że albo płacę kartą albo w ogóle brał kartę.
KOCHAR1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOCHAR1 » 08.08.2010 09:08

Kasa poszła do kieszeni a Ty dostałeś zniżkę i wszyscy są zadowoleni :D
Ja miałem podobną sytuację w Arboretum Trestno wejście kosztowało 30 kuna od osoby , byliśmy w 3 osoby.
Pan bileter wziął 50 kuna ale dał tylko 1 bilet :)
Herman
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Herman » 09.08.2010 19:39

Ja wczoraj jadąc na Plitvickie płaciłem na bramce 12,01 Euro. Dałem facetowi 12,20 Euro, a on mi oddał 20 centów i powiedział, że chce 1 kunę. Ja mu na to, że nie mam 1 kuny, ten otworzył mi szlaban, zapaliło się zielone światełko, ja zacząłem ruszać po mału, powiedziałem "do widzenia" nic nie protestował, więc pojechałem dalej...

Mimo wszystko mam nadzieje, że nie przyjdą mi żadne kwity do domu bo za każdym razem jak mi coś takiego przychodzi to moja kobieta chce zawału dostać :)
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 09.08.2010 21:06

Herman napisał(a):Ja wczoraj jadąc na Plitvickie płaciłem na bramce 12,01 Euro. Dałem facetowi 12,20 Euro, a on mi oddał 20 centów i powiedział, że chce 1 kunę. Ja mu na to, że nie mam 1 kuny, ten otworzył mi szlaban, zapaliło się zielone światełko, ja zacząłem ruszać po mału, powiedziałem "do widzenia" nic nie protestował, więc pojechałem dalej...

Mimo wszystko mam nadzieje, że nie przyjdą mi żadne kwity do domu bo za każdym razem jak mi coś takiego przychodzi to moja kobieta chce zawału dostać :)
Ja bym na wszelki wypadek wpłacił tą 1 kunę na konto Chorwackich autostrad zdrowie kobiety bezcenne :D
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Opłata za autostradę - moja pomyłka i co dalej? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone