Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

oplata karta bankomatowa za autostrade

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pumczyk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pumczyk » 27.07.2010 10:56

dids76 napisał(a):
leeluu1 napisał(a):Czy zawsze ktoś siedzi w budce na bramce przeznaczonej tylko dla kart, czy np są to bramki automatyczne i teą takie w których ktos siedzi? Tak czytam ten wątek i myśle sobie jedni mowią ze wkładają karte nic nie przyciskają i trwa to 5 sek. A tu raptem mowa o jakimś gościu ;) Jak to jest?

Bramki automatyczne są tylko przed Zagrzebiem, na wydzielonym pasie "ONLY CARDS". Na pozostałych bramkach możesz płacić gotówką (kuny lub euro) lub kartą. Przy bramkach automatycznych też "chodzi" obsługa aby w razie czego pomóc

I jakby cos nie poszlo z karta to gotowka tez zaplacisz bo obsluga jest na to przygotowana...przeciez nie bedziesz blokowal bramek przez 2h puki bankomatu nie znajdziesz. Wiec wyjasnijmy raz na zawsze ze na tych bramkach generalnie placi sie karta ale moze sie okazac ze terminale wysiada albo karta bedzie brudna albo co kolwiek innego co moze przeskzodzic w platnosci karta i wtedy tylko gotowka zawrocic sie nie da a obsluga jest przygotowana na wypadek losowy.
patryk_85
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) patryk_85 » 27.07.2010 19:36

Potwierdzam. W zeszłym roku kierowca autokaru, którym wracaliśmy, przez pomyłkę przed Zagrzebiem zjechał na bramki Cards Only. Ponieważ nie miał karty, gdyż był przygotowany na gotówkę, już po krótkiej chwili pojawiła się obsługa, której można było zapłacić normalnie gotówką.

PS przy płatności banknotami większymi niż ?chyba? 20 kun chcieli spisać dane osoby płacącej, dlatego musieliśmy szybko w autobusie rozmienić kierowcy (aby nie przedłużać postoju).
hondaf1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hondaf1 » 29.07.2010 13:01

patryk_85 napisał(a):Potwierdzam. W zeszłym roku kierowca autokaru, którym wracaliśmy, przez pomyłkę przed Zagrzebiem zjechał na bramki Cards Only. Ponieważ nie miał karty, gdyż był przygotowany na gotówkę, już po krótkiej chwili pojawiła się obsługa, której można było zapłacić normalnie gotówką.

PS przy płatności banknotami większymi niż ?chyba? 20 kun chcieli spisać dane osoby płacącej, dlatego musieliśmy szybko w autobusie rozmienić kierowcy (aby nie przedłużać postoju).

Sytuacja odwrotna! Chciałem zapłacić kartą na Only Cards ale przejechałem wspomniane bramki przed Zagrzebiem i dojechałem do Cash Only. Kun już niestety nie miałem i grzecznie podaję panu w okienku plastik choć nigdzie nie widzę symboli kart. Pan grzecznie się uśmiecha i podaje mi terminal do wbicia PINu. Tak więc, na bramkach Only Cash możecie płacić także kartą! Chorwaci żyją z turystyki i muszą być przygotowani na każde sytuacje! Wyobrażacie sobie że ktoś chce zapłacić kartą bo nie ma ani EURO ani Kun i obsługa każe wam się wycofać z bramki i oczywiście cały sznur samochodów tez się wycofuje? Sytuacja nierealna.
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 29.07.2010 13:40

hondaf1 napisał(a):
patryk_85 napisał(a):Potwierdzam. W zeszłym roku kierowca autokaru, którym wracaliśmy, przez pomyłkę przed Zagrzebiem zjechał na bramki Cards Only. Ponieważ nie miał karty, gdyż był przygotowany na gotówkę, już po krótkiej chwili pojawiła się obsługa, której można było zapłacić normalnie gotówką.

Sytuacja odwrotna! Chciałem zapłacić kartą na Only Cards ale przejechałem wspomniane bramki przed Zagrzebiem i dojechałem do Cash Only. Kun już niestety nie miałem i grzecznie podaję panu w okienku plastik choć nigdzie nie widzę symboli kart. Pan grzecznie się uśmiecha i podaje mi terminal do wbicia PINu. Tak więc, na bramkach Only Cash możecie płacić także kartą! Chorwaci żyją z turystyki i muszą być przygotowani na każde sytuacje! Wyobrażacie sobie że ktoś chce zapłacić kartą bo nie ma ani EURO ani Kun i obsługa każe wam się wycofać z bramki i oczywiście cały sznur samochodów tez się wycofuje? Sytuacja nierealna.
Ale rewelacja na bramkach Only Cash można płacić kartą :!: Z tym terminalem to chyba Ci się śniło 8O
Poczytaj kolego wcześniejsze posty :D
Ostatnio edytowano 29.07.2010 13:55 przez jasio, łącznie edytowano 1 raz
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 29.07.2010 13:47

hondaf1 napisał(a): Wyobrażacie sobie że ktoś chce zapłacić kartą bo nie ma ani EURO ani Kun i obsługa każe wam się wycofać z bramki i oczywiście cały sznur samochodów tez się wycofuje? Sytuacja nierealna.

Oj realna, realna. Nie pamiętam które to bramki (ale rozdawali tam mapki i ulotkę jakiegoś sklepu :) ), kolejki okrutne. Stoimy, a tu urocza Pani każe się wycofywać bo cosik im się zawiesiło. Masakra. Byłam chyba 3 do okienka i cóż - wsteczny i do tyłu, za sznurkiem takich nieszczęśliwców jak ja.
hondaf1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hondaf1 » 29.07.2010 13:59

jasio napisał(a):
hondaf1 napisał(a):

Ale rewelacja na bramkach Only Cash można płacić kartą :!: Z tym terminalem to chyba Ci się śniło 8O

Tak to był fajny sen panie Mądraliński Croentuzjasta! Dwa dni temu płaciłem na Only Cash kartą i żadnej afery nie robię! Dziwię się że Taki Croentuzjasta jeszcze się z taka sytuacją nie spotkał! Ogólnie drażni mnie na tym forum pewien pogardliwy stosunek niektórych Croentuzjastów bądź innych stałych bywalców do początkujących na forum! Napisałem swoja uwage bo może się komuś przydać i być moze znajdzie sie w takiej sytuacji jak ja! Jak niech chcesz to nie wierz że zapłaciłem, ale po co zaśmiecasz forum takimi pogardliwymi uwagami!
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 29.07.2010 14:38

hondaf1 napisał(a):Tak to był fajny sen panie Mądraliński Croentuzjasta! Dwa dni temu płaciłem na Only Cash kartą i żadnej afery nie robię! po co zaśmiecasz forum takimi pogardliwymi uwagami!
Ja zaśmiecam :?:
Gdybyś czytał temat od początku to Byś z takimi rewelacjami nie wyskakiwał bo na poprzedniej stronie było o tym że na bramkach Only Cash można płacić kartą .
Druga sprawa opłaty kartą na bramkach są bez autoryzacji i ty pierwszy na bramce dostałeś terminal do ręki 8O
zpoe
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zpoe » 29.07.2010 14:39

Druga sprawa opłaty kartą na bramkach są bez autoryzacji i ty pierwszy na bramce dostałeś terminal do ręki

no i tutaj jesteś w błędzie ja też płacąc na bramce gotówkowej kartą stukałem PIN
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 29.07.2010 14:43

zpoe napisał(a):
Druga sprawa opłaty kartą na bramkach są bez autoryzacji i ty pierwszy na bramce dostałeś terminal do ręki

no i tutaj jesteś w błędzie ja też płacąc na bramce gotówkowej kartą stukałem PIN
No to Jesteś drugi :D
Czyżby Ślaska solidarność :D
tomaszc_r4
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomaszc_r4 » 29.07.2010 15:47

No chyba tak - bo ja jestem trzeci na onl casch wbijam pina, no card bez pina
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 29.07.2010 16:32

tomaszc_r4 napisał(a):No chyba tak - bo ja jestem trzeci na onl casch wbijam pina, no card bez pina

Przydałby się ktoś z Sosnowca :D
hondaf1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hondaf1 » 30.07.2010 06:21

jasio napisał(a):
tomaszc_r4 napisał(a):No chyba tak - bo ja jestem trzeci na onl casch wbijam pina, no card bez pina

Dziękuję wszystkim Ślonzokom za wsparcie! Podtrzymuje że na Only Cash płacąc kartą wbijamy PIN w terminalu! :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 30.07.2010 07:23

hondaf1 napisał(a):
jasio napisał(a):

Dziękuję wszystkim Ślonzokom za wsparcie! Podtrzymuje że na Only Cash płacąc kartą wbijamy PIN w terminalu! :D

Poprze Cię też Poznaniak :) Nie z własnego co prawda doświadczenia, ale znajomych którzy jechali dzień później do Cro.
zpoe
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zpoe » 30.07.2010 10:05

bo ślonzoki to gryfne chopoki :twisted:
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 30.07.2010 11:18

Aldonka napisał(a):Poprze Cię też Poznaniak :) Nie z własnego co prawda doświadczenia, ale znajomych którzy jechali dzień później do Cro.
To się nie liczy nie można w czyimś imieniu chyba że masz oświadczenie potwierdzone notarialne :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

oplata karta bankomatowa za autostrade - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone