Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

oplata karta bankomatowa za autostrade

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kapitan_statku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitan_statku » 23.07.2010 11:35

krakus84 napisał(a):Jest możliwość zawrócenia z tego PASA gdy automat nie przyjmie karty??

Nie
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.07.2010 11:48

To ja napisał(a):Jest już taki temat na stronie 8, piszą od kilku lat.
Jak wszyscy mogą tu pieprzyć o wszystkim i na każdy dowolny temat od nowa, to mam pytanie do Karbowego: Dlaczego skasował wątek który rozpocząłem kilka dni temu, a dotyczy objazdów autostrady w Słowenii?
Oczekuje odpowiedzi.
Z pow.

Bo na temat omijania tej autostrady ze 15 osób z tego forum zrobiło przewody doktorskie a jest taki punkt w naszym regulaminie:

Zanim wyślesz zapytanie sprawdź, czy ktoś już nie pytał o to samo - być może odpowiedź jest znana. Forum nie jest hot-line, gdzie otrzymasz odpowiedź na pytanie zadane 100 razy w tym samym tygodniu. Sporo odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania znajdziesz w dziale FAQ.

Proponuję również zapoznać się z pozostałymi punktami regulaminu np:

Nie upominaj innych, od tego są moderatorzy. Nie pisz było, użyj funkcji szukaj! Jak znasz odpowiedź na pytanie, to ją napisz, a jak nie znasz, to nie pisz niczego.
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 23.07.2010 13:00

krakus84 napisał(a):Jest mo¿liwo¶æ zawrócenia z tego PASA gdy automat nie przyjmie karty??

Ako automat ne prihvati vasu karticu, tamo UVIJEK dezura nekoliko ljudi iz HAC-a, i oni ce vam odmah pomoci oko procedure placanja. Meni nijednom takva pomoc nije bila potrebna, ali oni su svaki puta dosli, i pomogli mi.

U prvi otvor (lijevo) gurnete vasu kartu, u drugi otvor (desno) stavite bankovnu karticu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2010 13:43

Z pow.
Ostatnio edytowano 25.08.2010 14:09 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 23.07.2010 14:03

Darec napisał(a):W tym miejscy trzeba uważać bo na autostradzie, odpowiednio wcześniej jest oddzielny zjazd na bramki, które przyjmują tylko karty. Jeżeli ominie się ten zjazd to pozostaje wjazd na bramki, gdzie przyjmują tylko gotówkę.

Nie trzeba specjalnie uważać, opisy (znaki) są odpowiednio wcześnie a ominięcie TYCH bramek nie powoduje abyśmy nie mogli zapłacić kartą !
nie wprowadzaj w błąd.
Andriu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andriu » 23.07.2010 14:11

Dokładnie.....ja zawsze podjeżdżałem pod okienko do opłaty gotówką i po stwierdzeniu iż dobrze mnie podsumowano podawałem kartę.....no problem...sprawie i szybko bez marudzenia.....
Andrzej
pumczyk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pumczyk » 26.07.2010 11:34

Skoro tutaj taki ożywiony temat to dodam od siebie.

1. W sobote na bramki do zagrzebia stało się około godziny jeśli na CASH ONLY się jechało zaś na NO CASH tylko 5 minut a teraz dlaczego....Wjechalismy na bramki no cash i okazalo sie ze cos niektorym dlugo idzie a ludzie z obslugi biegaja z jednej budki do drugiej...poprostu na NO CASH normalnie przyjmowali gotówke i troszke dluzej szlo przez niektore auta i koles z obslugi jak podjechalismy pytal czy gotowka ale dalismy karte i po 3 sek mielismy otwarty szlaban...
jankowski-uno
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jankowski-uno » 26.07.2010 19:08

Dzisiaj w radiu chyba 'Trójka" lub "Tok Fm",słyszałem opowieść pewnej osoby o opłatach na bramkach a mianowicie ta osoba podała kartę aby zapłacić za przejazd, jegomość z budki stwierdził że karta error, wiec zapłacili euro. Jak później sprawdzał zejścia z konta okazało się że z karty zeszło. Na dodatek opowiadał że jechali na dwa samochody i to samo mieli w tym drugim aucie.
Pilnujmy kombinatorów.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.07.2010 19:44

jankowski-uno napisał(a):Dzisiaj w radiu chyba 'Trójka" lub "Tok Fm",słyszałem opowieść pewnej osoby o opłatach na bramkach a mianowicie ta osoba podała kartę aby zapłacić za przejazd, jegomość z budki stwierdził że karta error, wiec zapłacili euro. Jak później sprawdzał zejścia z konta okazało się że z karty zeszło. Na dodatek opowiadał że jechali na dwa samochody i to samo mieli w tym drugim aucie.
Pilnujmy kombinatorów.

Bez względu na error czy prawidłową transakcje, kasjer winien dać wydruk potwierdzający błąd lub akceptację. Podobnie jak w sklepie czy stacji beznynowej. Chyba że tam działa to inaczej?
Nie wiem do końca, bo jeżdżę za gotówkę.
matrix02
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrix02 » 26.07.2010 20:16

cisne na automat tam zero ścisku do opłaty keszkiem ogonek na kilometr a do karty zero i 20 mniut zyskiwałem :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 26.07.2010 21:31

Płacąc kartą na bramkach za każdym razem dostawałam wraz z kartą świstek potwierdzający transakcję.
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 26.07.2010 22:06

Aldonka napisał(a):Płacąc kartą na bramkach za każdym razem dostawałam wraz z kartą świstek potwierdzający transakcję.

mnie raz nie wypluło świstka, ale jak sprawdziłem na koncie, to wszystko ok.
werpio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) werpio » 26.07.2010 22:25

odnośnie płacenia kartą na wszystkich przejściach - dwa tygodnie temu na bramkach przed Zagrzebiem jadąc od strony Węgier nie przyjęli ode mnie karty płatniczej Maestro. Pan powiedział, że tylko Mastercard albo Visa. Nie miałem podstaw by mu nie wierzyć zapłaciłem gotówką. Dobrze mieć przy sobie kilka euro, tak na wszelki wypadek. Z powrotem na tych samych bramkach już problemu nie było.
leeluu1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) leeluu1 » 27.07.2010 06:49

Czy zawsze ktoś siedzi w budce na bramce przeznaczonej tylko dla kart, czy np są to bramki automatyczne i teą takie w których ktos siedzi? Tak czytam ten wątek i myśle sobie jedni mowią ze wkładają karte nic nie przyciskają i trwa to 5 sek. A tu raptem mowa o jakimś gościu ;) Jak to jest?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.07.2010 06:59

leeluu1 napisał(a):Czy zawsze ktoś siedzi w budce na bramce przeznaczonej tylko dla kart, czy np są to bramki automatyczne i teą takie w których ktos siedzi? Tak czytam ten wątek i myśle sobie jedni mowią ze wkładają karte nic nie przyciskają i trwa to 5 sek. A tu raptem mowa o jakimś gościu ;) Jak to jest?

Bramki automatyczne są tylko przed Zagrzebiem, na wydzielonym pasie "ONLY CARDS". Na pozostałych bramkach możesz płacić gotówką (kuny lub euro) lub kartą. Przy bramkach automatycznych też "chodzi" obsługa aby w razie czego pomóc
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

oplata karta bankomatowa za autostrade - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone