przepraszam, ale 8-10 kun to nijak nie jest podobnie, to conajmniej drugie tyle co w polsce, woda mineralna też jest droższa. Zresztą Plumek dobrze to poparła przykładami cenowymi. Jeśli jest możliwość to lepiej zabrać wode lub soki ze sobą, jeśli zapasu nie starczy na cały pobyt to przynajmniej na część.cookie napisał(a):Rożnie bywa z cenami,. ja byłam kilka dni temu w Makarskiej i zaopatrywaliśmy się w napoje w dużym markecie Kerum. Ceny są tam podobne do naszych: duża woda mineralna 5l kosztuje około 7 kun czyli na złotówki to wychodzi mniej więcej 3 lub 4 zł, a soki w kartonach około 8-10 kun czyli mniej więcej podobnie jak u nas. Napoje drogie były tylko na promenadzie i w miejscach często uczęszczanych przez turystów, no i w pubach, restauracjach też. Generalnie ceny się tam nie różnią od naszych.
Mają tam tanie i dobre wina, no i szafran który też jest tam bardzo tani.
przykład wody jako miejscowej kuchni jest rewelacyjnyqqryq napisał(a):A ja nigdy nie rozumiałem ludzi którzy biorą ze sobą zgrzewki wody. Przecież woda tam nie kosztuje 20-30 złotych za butelkę. Najwyżej zapłacisz trochę złoty więcej, na pewno od tego nie zubożejesz. A poza tym wyjazd to nie tylko piękne widoki, słońce i plaża - to także miejscowa kuchnia. Czy jadł ktoś kiedyś w Polsce salami śródziemnomorskie np. ?
M.Smith napisał(a):przykład wody jako miejscowej kuchni jest rewelacyjnyqqryq napisał(a):A ja nigdy nie rozumiałem ludzi którzy biorą ze sobą zgrzewki wody. Przecież woda tam nie kosztuje 20-30 złotych za butelkę. Najwyżej zapłacisz trochę złoty więcej, na pewno od tego nie zubożejesz. A poza tym wyjazd to nie tylko piękne widoki, słońce i plaża - to także miejscowa kuchnia. Czy jadł ktoś kiedyś w Polsce salami śródziemnomorskie np. ?
M.Smith napisał(a):przepraszam, ale 8-10 kun to nijak nie jest podobnie, to conajmniej drugie tyle co w polsce, woda mineralna też jest droższa. Zresztą Plumek dobrze to poparła przykładami cenowymi. Jeśli jest możliwość to lepiej zabrać wode lub soki ze sobą, jeśli zapasu nie starczy na cały pobyt to przynajmniej na część.cookie napisał(a):Rożnie bywa z cenami,. ja byłam kilka dni temu w Makarskiej i zaopatrywaliśmy się w napoje w dużym markecie Kerum. Ceny są tam podobne do naszych: duża woda mineralna 5l kosztuje około 7 kun czyli na złotówki to wychodzi mniej więcej 3 lub 4 zł, a soki w kartonach około 8-10 kun czyli mniej więcej podobnie jak u nas. Napoje drogie były tylko na promenadzie i w miejscach często uczęszczanych przez turystów, no i w pubach, restauracjach też. Generalnie ceny się tam nie różnią od naszych.
Mają tam tanie i dobre wina, no i szafran który też jest tam bardzo tani.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne