tommek12345 napisał(a):Mam pytanko czy opłaca się brać z sobą napoje do Chorwacji (wode , soki) bo jedni piszą, że woda jest tam strasznie droga, inni że ceny podobne jak w Polsce. Mi to różnicy nie zrobi bo jade autokarem i dodatkową torbę ze zgrzewką soków i mineralki mogę wziąść. Pozdrawiam
darrou napisał(a):tommek12345 napisał(a):Mam pytanko czy opłaca się brać z sobą napoje do Chorwacji (wode , soki) bo jedni piszą, że woda jest tam strasznie droga, inni że ceny podobne jak w Polsce. Mi to różnicy nie zrobi bo jade autokarem i dodatkową torbę ze zgrzewką soków i mineralki mogę wziąść. Pozdrawiam
W zasadzie do Chorwacji opłaca się wziąć wszystko, co tylko jest się w stanie zabrać. Zwłaszcza w sezonie.
Wodę mineralną też.
Pozdr
Piotrys napisał(a):Warto zabrać ze sobą dzbanek z filtrem Brita. Dzbanek kosztuje kilkanascie złotych, filtr około 20 zł. Filtr wystarczy na kilka tygodni, dzbanek służy nam już 3 sezon. Lejesz wode z kranu, filtruje się, dodajesz tabletkę "Pluszzz" i napój gotowy. Mineralna pewnie zdrowsza, ale te kilka tygodni na takim piciu idzie przeżyć.
Janusz Bajcer napisał(a):Piotrys napisał(a):Warto zabrać ze sobą dzbanek z filtrem Brita. Dzbanek kosztuje kilkanascie złotych, filtr około 20 zł. Filtr wystarczy na kilka tygodni, dzbanek służy nam już 3 sezon. Lejesz wode z kranu, filtruje się, dodajesz tabletkę "Pluszzz" i napój gotowy. Mineralna pewnie zdrowsza, ale te kilka tygodni na takim piciu idzie przeżyć.
Woda z kranu jest zdatna do picia na terenie całej Chorwacji.
Żadnego dzbanka z filtrem nie trzeba.
karol 11 napisał(a):Tak dla ścisłości w nerkach nie odkładają się żadne osady. Ww przez Ciebie wydalane są po drugiej stronie.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne