Ja nie znalazłem ubezpieczeń za 30zł za osobę, jak patrzyłem na Alianz to tam ubezpieczenie które pokrywa koszty leczenia to od 150zł za dwie osoby.
Ale spróbuję się z nimi skontaktować bo może są same koszty leczenia, nie w pakiecie z OC itp.
piter198 napisał(a):a jak to sie ma do dowodu osobistego??ponieważ granice można przekroczyć okazując DO, i co wtedy w przypadku udzielania pierwszej pomocy?czy trzeba ponosić jakieś koszty czy odbywa się to na takiej samej zasadzie jak z paszportem?
infantasy napisał(a):http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=m11 ... 5&ma=14157
Amikol napisał(a):po przeczytaniu pow. informacji ( od infantasy) już chyba wszystko jasne
sandraimarcin napisał(a):A czy ktoś orientuje się czy będę mogła skorzystać z opieki medycznej "na paszport" jeśli jest wyrobiony na nazwisko panieńskie a od 2,5 roku jestem mężatką i wszystkie inne dokumenty mam już na nazwisko męża?
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):sandraimarcin napisał(a):A czy ktoś orientuje się czy będę mogła skorzystać z opieki medycznej "na paszport" jeśli jest wyrobiony na nazwisko panieńskie a od 2,5 roku jestem mężatką i wszystkie inne dokumenty mam już na nazwisko męża?
"Wsio rawno".. pokazujesz paszport, spisują numer .. nikt nie sprawdza, czy to Twoje panienskie nazwisko czy nie.. o żadne inne dokumenty nikt Cię nie zapyta.