Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ON...ONA(str.28)... i ONA (str.32)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 05.06.2013 21:14

Czy to bajka, czy nie bajka,
Myślcie sobie, jak tam chcecie.
A ja przecież wam powiadam:
Królewicze są na świecie

ON – ten, o którym napisano już miliony książek,
ten, który jest w każdej bajce dla małych dzieci, a raczej małych dziewczynek,
ten, na którego karzą nam czekać, aż będziemy dorosłe…

Ale żeby odnaleźć tego Królewicza, aby móc mu się przyjrzeć z bliska trzeba pokonać nie małą drogę, bo przecież wiadomo, że Królewicza można spotkać tylko za górami, za lasami… I nie inaczej było tym razem, bo czasem życie to bajka, zwłaszcza jak są przy Tobie najważniejsze dla Ciebie osoby i kiedy podąża się ku wyczekiwanym miejscem, ku Królewiczowi danego miejsca…
Ostatnio edytowano 12.03.2014 22:41 przez piekara114, łącznie edytowano 2 razy
bluesman
Koneser
Re: ON...

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.06.2013 21:18

Psychiatra jak się wypowiada na ten temat ?? :mrgreen: jak się zażywa leki nie powinno się używac alkoholu tak słyszałem :mrgreen:
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 05.06.2013 21:44

to też podobno niewskazania mieszkanka...

Obrazek
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.06.2013 21:51

bluesman napisał(a):Psychiatra jak się wypowiada na ten temat ?? :mrgreen: jak się zażywa leki nie powinno się używac alkoholu tak słyszałem :mrgreen:

cronaturki napisał(a):to też podobno niewskazania mieszkanka...

Obrazek

Wiecie w ogóle o czym dziewczyna zaczyna pisać?
Musicie srać jej w wątek od samego początku?

Zaraz będziecie stękać, że ktoś po was pojedzie....niewiniątka.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 05.06.2013 22:04

Myślałam, że to ostrzeżenie czegoś nauczy, naiwna byłam :(
Widocznie są ludzie którym trzeba łopatą w łeb tłumaczyć :x
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 05.06.2013 22:08

Witam,

myślę, że psychiatryk przydałby się każdemu od czasu do czasu, alkohol także....

Ale skoro początek wzbudził "taki" odzew może napiszę skąd się wziął: pierwszy raz byłam w Cro w 2000 roku i już wtedy chciałam udać się właśnie w TO miejsce, ale musiałam poczekać na to 11 lat i zeszło roczny wyjazd to była właśnie taka bajka, a jako że właśnie z synem jesteśmy po lekturach baśni i bajek ten cytat od razu mi się skojarzył...
Ale skoro innym skojarzył się inaczej.... to jego sprawa, ja nie zamierzam się zrażać i wrzucam dalszą część...

ynka napisał(a):Myślałam, że to ostrzeżenie czegoś nauczy, naiwna byłam :(

A o jakim ostrzeżeniu mówisz, bo chyba nie jestem w temacie :?:

A tak poza tym witam tych, co się odezwali :mrgreen: i pozostałych także :D
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 05.06.2013 22:10

Wiadomo było, że wakacje AD2012 będą w Cro już w rok wcześniej, miejsce też było dokładnie określone w czasie naszej ubiegłorocznej wycieczki do Splitu. W sumie to od nas tak strasznie daleko nie jest.

Najpierw było świonobicie a raczej Karlovackobicie….
Obrazek

Obrazek

Uzbierało się przez 11 miesięcy coś koło 1100 zł, nie pamiętam dokładnie, wiem, że gdzieś zapisałam, ale zapisałam w takim miejscu, aby łatwo było to znaleźć i jak to zwykle bywa, to miejsce jest tak oczywiste, że nie mogę go odnaleźć :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 05.06.2013 22:11

anakin napisał(a):Wiecie w ogóle o czym dziewczyna zaczyna pisać?

Masz rację , dziewczyna zaczyna pisać a tu takie przywitanie, 8O

piekara114 - śmiało , czekamy na relację . :)
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 05.06.2013 22:11

Piekara, nie przejmuj się, to nie było do Ciebie :) pisz dalej, ja jestem bardzo ciekawa gdzie jest to miejsce :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.06.2013 22:11

piekara114 napisał(a):Witam,

myślę, że psychiatryk przydałby się każdemu od czasu do czasu, alkohol także....

Ale skoro początek wzbudził "taki" odzew może napiszę skąd się wziął: pierwszy raz byłam w Cro w 2000 roku i już wtedy chciałam udać się właśnie w TO miejsce, ale musiałam poczekać na to 11 lat i zeszło roczny wyjazd to była właśnie taka bajka, a jako że właśnie z synem jesteśmy po lekturach baśni i bajek ten cytat od razu mi się skojarzył...
Ale skoro innym skojarzył się inaczej.... to jego sprawa, ja nie zamierzam się zrażać i wrzucam dalszą część...

ynka napisał(a):Myślałam, że to ostrzeżenie czegoś nauczy, naiwna byłam :(

A o jakim ostrzeżeniu mówisz, bo chyba nie jestem w temacie :?:

A tak poza tym witam tych, co się odezwali :mrgreen: i pozostałych także :D

Z uwagi na to, że nie wiedziałem dokąd zmierzasz mój wpis był jak najbardziej żartobliwy o czym świadczą użyte emotikony :) czekałem na dalsze rozwinięcie tematu :)
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 05.06.2013 22:13

Przepraszam "sąsiadkę" za nadinterpretację i oczekuję na ciąg dalszy :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.06.2013 22:13

anakin napisał(a):
bluesman napisał(a):Psychiatra jak się wypowiada na ten temat ?? :mrgreen: jak się zażywa leki nie powinno się używac alkoholu tak słyszałem :mrgreen:

cronaturki napisał(a):to też podobno niewskazania mieszkanka...

Obrazek

Wiecie w ogóle o czym dziewczyna zaczyna pisać?

Zaraz będziecie stękać, że ktoś po was pojedzie....niewiniątka.

Niewiniątko nazywające swoich adwersarzy "onaniści" przyjrzyj się swoim wpisom co ?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 05.06.2013 22:17

Ruszamy. Jest 8 lipca, godz. 18:10. Autko spakowane, mieścimy się pod roletą, wszystko równo w rządku
Obrazek

Trasa wiedzie standardowo na Zwardoń, Słowacja, Austria, Słowenia i oczywiście oczekiwana przez 12 miesięcy Cro. Wszystko po autostradach…. ma się rozumieć bez Polski, bo my autostrady pod nosem w kierunku południowym jej nie mamy…
Pan M. nie dał się namówić - Słowenię także pokonujemy autostradą, już się przyzwyczaiłam do bezsensownie wydanych 30 euro, ale ja nie prowadzę (tzn. w wakacje nie posiadam wg Pana M. prawka), więc w tym wypadku nie wtrącam się. Czasami warto odpuścić.
Jazda, jak jazda, mały korek przed Bratysławą, jakieś remonty, a dalej już z górki i tak:
Milówka….
Obrazek

..korek przy Bratysławą…
Obrazek

…i już Słowenia…
Obrazek

…i Cro… ale zdjęcia dopiero rano robiłam… i już tunel zimno-ciepło…
Obrazek

…i pierwszy widok spoza auta…
Obrazek

Obrazek

Obrazek

W Skradinie byliśmy rok temu, wspominamy pobyt w PN Krka i jedziemy dalej, już blisko, bo dziś jeszcze Królewicza nie zobaczymy… Dziś odwiedzamy Dziadków, którzy od kilku dni wylegują się w Primosten

PS. Spoko, ja wychodzę z założenia, że jak komuś nie odpowiada ma prawo to wyrazić w sobie właściwy sposób, ja też potrafię dobitnie pokazać jak coś mi nie pasuję, więc jest ok. A wypowiedz blusman zrozumiałam jako zawoalowany żart ( :mrgreen: ) stąd i moje powitanie dla Ciebie z tą samą :mrgreen:

PS2. Proponuję kończyć, bo naprawdę jest ok.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 05.06.2013 22:18

Zaintrygowałaś mnie tytułem .
Prawdę powiedziawszy jestem z Marsa i na królewicza nigdy nie czekałem :lol: , ale jako ojciec , który kiedyś czytał bajki z takowymi zetknąłem się nie raz 8)

Czekam na dalszy ciąg

Pozdrawiam
Piotr
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 05.06.2013 22:21

piekara114 napisał(a):Czy to bajka, czy nie bajka,
Myślcie sobie, jak tam chcecie.
A ja przecież wam powiadam:
Królewicze są na świecie

Pewnie że są......są nawet na tym forum :oczko_usmiech:
- ale nie Tych dwoje od góry ,co się wpisali,
Tych dwoje ,co z tekstu nic nie załapali.
Olej takie komentarze.....
ja za Ciebie powiem precz tępej poczwarze Obrazek

Czekam na dalszy ciąg bajki..... 8) 8) 8)
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies