kmichal napisał(a):Przerażają mnie te korki w okolicach Gardy, a my wybieramy się tam na przełomie lipca i sierpnia ... ...
Do Wenecji też chcemy zajrzeć ... ...
Byliśmy w ubiegłym roku w sierpniu - jest gęsto.
kmichal napisał(a):walp napisał(a):Byliśmy w ubiegłym roku w sierpniu - jest gęsto.
... rozumiem, że "gęsto" to wersja dla mnie, żeby mnie nie wystraszyć ... ... ...
Pozdrawiam.
walp napisał(a):Spoko, nie zamierzam nikogo straszyć. My też jeździmy w sierpniu, bo nam ten okres odpowiada.
walp napisał(a):Nad Gardą, z największym problemem spotkaliśmy się podczas objazdu jeziora. Trzeba było zrezygnować z odwiedzenia kilku miejsc, ze względu na duży ruch na drogach wokół Gardy.
Może mipiekara114 napisał(a): ... W Weronie, jak w całych Włoszech, większość miejsc parkingowych w miastach jest płatna. Możliwość zaparkowania i wielkości opłaty ustalone są w zależności od odległości od centrum, a miejsca parkingowe są oznaczone liniami poziomymi: białą, żółtą lub niebieską. Ale mamy instrukcję i wiemy gdzie zaparkować blisko centrum i za darmo (nie wiemy ile czasu zajmie nam spacer, więc to rozwiązanie jest idealne).
Dojeżdżamy do centrum, skręcamy w lewo i kamienną wąską uliczką dojeżdżamy do parkingu. Jest on wprawdzie ziemny, ale raczej mokro nie jest, więc nie ma co się błota obawiać. Mapka - może kiedyś komuś się przyda...