Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ON...ONA(str.28)... i ONA (str.32)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piekara114
Opiekun działu
Re: ON...

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 21.06.2013 17:11

Główne wejście jest od innej strony, tam też jest podjazd dla samochodów
Obrazek

Wejścia bronią zieloni strażnicy
Obrazek Obrazek

Pokoje są przestronne, mają przeszklone balkony,
Obrazek

Obrazek
a jako że hotel jest wysoko zbudowany, widok z balkonów jest wspaniały i bardzo rozległy.

Schody z głównego poziomu hotelu...
Obrazek

Obrazek

...prowadzą do przestronnej i jasnej restauracji,
Obrazek
z której jest przepiękny widok na cały NASZ kompleks :D
Obrazek

Obrazek

Wewnętrzny dziedziniec hotelu pełen jest delikatnej zieleni ... - gdzie ten architekt zieleni :?: :?:
Obrazek

...łączy się z tarasem. Tu postawimy wygodne i miękkie kanapy – stąd będzie piękny widok na zatokę, mrugające nocną porą wielkie statki zdążające na poranne przybycie do JEGO murów. Stąd będzie piękny widok na rozgwieżdżone niebo
Obrazek

Hotel ma energię z kolektorów słonecznych, o których wspomniał czekor68, a które załatwił dave.pl
Obrazek
Ostatnio edytowano 25.06.2013 07:55 przez piekara114, łącznie edytowano 1 raz
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 21.06.2013 20:38

Te terasy z kanapami to świetny pomysł. Tam dopiero będzie kawka z rana smakowała wyśmienicie, a wieczorem pyszne piwko, winko, albo drineczki :D :D :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2013 20:45

piekara114 napisał(a):

Wewnętrzny dziedziniec hotelu pełen jest delikatnej zieleni ... - gdzie ten architekt zieleni :?: :?:
Obrazek

...łączy się z tarasem. Tu postawimy wygodne i miękkie kanapy – stąd będzie piękny widok na zatokę, mrugające nocną porą wielkie statki zdążające na poranne przybycie JEGO do murów. Stąd będzie piękny widok na rozgwieżdżone niebo
Obrazek

Aranżacja patio ... już się robi. Zostawiamy te pnącza czy przechodzimy w roślinną miniaturyzację ? :lol:

Coś mi jeszcze przyszło do głowy. Może są tam jakieś porzucone samochody? W ich rdzawych karoseriach można również zasadzić rośliny. Bardzo fikuśnie to wygląda. :D

Natomiast wracając do podjazdu ... widzę zbyt zagęszczone opuncje. Trzeba coś z tym zrobić. Ale za to te kwitnące agawy ... hmmm, miód na moje serce. :)
k.ka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) k.ka » 21.06.2013 22:46

W takim razie ja też list motywacyjny i cv wysyłam :D Na stanowisko architekta, a co( :!: ), w końcu budownictwo kończę ;)
Niesamowite są te okolice... Aż chyba zmienię plany na te wakacje i zobaczę "nasze" (o ile zostanę przyjęta :mrgreen: ) kompleksy :P
Ale pomysł z zakazem dzieci popieram :) Rodzice też ludzie, mają prawo odpocząć :lool: :hearts:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 24.06.2013 18:05

Hotele zagospodarowane. Pozostał jeszcze jeden – hotel Kupari:
Obrazek

Będzie to hotel, że tak powiem, ogólnego przeznaczenia. Tu każdy znajdzie coś dla siebie: i pokoje z widokiem na Jadran, i miejsce gdzie można podrzucić dzieciaki, aby móc zjeść romantyczną kolację na dachu hotelu – restauracja będzie właśnie na dachu… Z tyłu hotelu umieścimy ze 2 baseny z morską wodą, jakiś brodzik i kilka zjeżdżalni. Może plac zabaw w kształcie statku pirackiego? Minigolf? Zrobimy konkurencję ośrodkom typu Solaris czy Zaton czy hotelom na Riwierze Tureckiej – ale u nas będzie lepiej i przyjemniej, bo….. u nas i nad Jardanem :mrgreen: innych zalet nie trzeba przedstawiać

Pozostała nam jeszcze kwestia ogólnej infrastruktury:
W pobliżu romantic hotel znajdują się przy brzegu betonowe platformy… zdjęcie od wojana pobrane
Obrazek

… je też zagospodarujemy: etat „Ewki Ch.” już jest zajęty przez Agapi – tu będzie poranne i wieczorne (w zależności komu stan zdrowia pozwoli, na którą godzinę się udać) machanie rękami i nogami. A przy nabrzeżu, w wodzie możemy ustawić rowerki stacjonarne – poćwiczą wielbiciele dwóch kółek, którzy po górkach nie mają ochoty w upał latać i wszyscy chętni na zakończenia bytowania pomarańczowego pomarszczonego pasożyta :D W nocy platformy te zamienią się na chodnikowo-morskie wodotryski – mervik to będzie ta fontanna, o której ja myślałam :D

Park rozdzielający przede wszystkim hotel Kupari od Granda przeznaczymy częściowo do część rekreacyjno-sportową: tu będzie kort do tenisa, siatkówki, tor do bulle i inne...

Przy nabrzeżu znajdują się dawne zabudowania – nie wiem jaki ich był cel, ale wyglądają na toaleto-przebieralnie (widać je na środku pierwszego zdjęcia z tego postu). Jeśli nie taki ich był cel, to teraz taki będzie :mrgreen: Pomieszczenia wyłożymy płytkami w kolorze granatu i lazuru. Wszelkie pozostałe elementy wyposażenia i dekoracji będą śnieżnobiałe.

Obrazek

źródło

Obrazek

źródło

Została jeszcze plaża: kor_nick chciał nam tu komercję uprawić :smo: , ale my mamy swój pomysł….
Na plaży już jest mały bar, ale trzeba go zliftingować i przede wszystkim dobrze zaopatrzyć, ale to już zostawiam Szefowi zaopatrzenia – mervik robisz listę zakupów :?:
Brzeg plaży od drogi/chodnika oddzielać będzie rząd palm, które będą dawać za kilka lat przyjemny cień na plaży.
Trzeba dorobić więcej tych plażowych parasoli i wyrzucić te straszne plastikowe leżaki (jak je widzę to już czują ból w placach i jeszcze gdzieś i widzę te baseny z kostką brukową dookoła i aż mnie coś bierze…) – u nas leżaki będą z ciemnego drewna. No i oczywiście trzeba pod każdą parasolką ustawić mały drewniany stolik, bo przecież nikt nie będzie w takim porządnym kurorcie pół dnia trzymał drinka w garści… gdzieś tą pustą ciężką szklankę trzeba odstawić

Obrazek

Na cypelku ustawić się stylową drewnianą wieżę ratownika (a nie takie coś żółtego), aby mamy czuły się komfortowo, kiedy ich szkraby moczą 4 litery w more, a mamy swoje 4 opalają :D Z tyłu baru trzeba też zbudować drugie przebieralnie, ale oczywiście z zachowaniem stylu i wyglądu tych pierwotnych…

Obrazek

I jeszcze…
Mikromir napisał(a):
To ja się zgłaszam, ale tylko od czerwca do września. Zimą się w jakimś hotelu w Alpach na recepcjonistkę załapię (może też kupimy?) i jakoś zwiążę koniec z końcem :oczko_usmiech:

A gdzie to się w Alpy koleżanka wybiera? Gór Ci nad Jadranem mało? Wybudujmy sztuczną górkę albo wykorzystamy tą za hotelem Kupari i będziemy oferować narty latem i zimą – dla tych co wolą na dechach jeździć niż pupy moczyć. Jak inwestować to z rozmachem.

Dziś zatokę Kupari z zatoką Srebreno łączy dzika ścieżka… Zrobimy tu piękny nie za szeroki deptak. Nie chcemy zniszczyć dzikiej przyrody, więc ścieżkę tylko poszerzymy, wyłożymy jakimś przyjemnym dla wózków i niepełnosprawnych materiałem i ustawimy kilka ławek. Ta ścieżka będzie miała charakter edukacyjny: część tablic będzie informowało o tutejszej przyrodzie i naturze, a część będzie przypominała o wydarzeniach z lat 90-tych (umieścimy zdjęcia przedstawiające hotele kiedyś, po wojnie i te nasze) – jak przypomnienie i przestroga dla następnych…….

Kiedyś
Obrazek

Dziś:
Obrazek

Po naszej inwestycji
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Ciekawe zdjęcia hoteli

Jeszcze jakieś propozycje czy uwagi :?: :?: bo już bym chciała do NIEGO jechać…… :papa:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 24.06.2013 18:12

Plan doskonały!

A teraz jedź już, jedź, bo chcemy go wreszcie zobaczyć! :-)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 24.06.2013 19:24

piekara114 napisał(a):Hotel znajduje się lekko z boku całego kompleksu i wiodą do niego liczne schody – myślę, że więcej niż moje 231, ale nie liczyłam – jak ktoś będzie w tym roku w Pelegrin, proszę nich policzy i da mi znać. - :D

Jak mi się uda to policzę :D , bo okazało się, że moje plany wakacyjne na ten rok poszły się paść ... :( no to gdzie mam jechać w zamian jak nie do "mojej" Župy ... :?: :D Wyjeżdżam w niedzielę :D :papa:
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 24.06.2013 20:14

Do kiedy będzies może się zobaczymy ja 7 będę na miejscu.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 24.06.2013 22:00

Jak nie będę siedzieć w recepcji to w części rekreacyjnej mogę zumbę dla chętnych poprowadzić :D
taniec.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2013 22:11

Aldonka napisał(a):Jak nie będę siedzieć w recepcji to w części rekreacyjnej mogę zumbę dla chętnych poprowadzić :D
taniec.jpg

no to pamiętaj o mnie Aldonko...dobrze...?! :D
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 24.06.2013 22:21

piekara114 napisał(a): to już zostawiam Szefowi zaopatrzenia – mervik robisz listę zakupów :?:

Lista zakupów jest cały czas uaktualniana :wink:
..mamy nowego dostawce owoców ekologicznych o niepowtarzalnym smaku,
z tamtego zrezygnowałem bo chciał nam wciskać owoce na sztucznych nawozach :evil: nie zemną te numery :lol:
...oczywiście gościu robi niesamowitą rakiję ,
którą już w laboratorium została sprawdzona i pozytywnie oceniona :wink:
...piekara trzeba by zaprosić lokalne władze, bo już mnie podpytują :wink:
... acha zgłoszą się do ciebie, dwie firmy ochroniarskie na przesłuchanie :D
...na weekend niech dave szykuje grilla , bo będzie dostawa świeżej rybki :lol:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 24.06.2013 22:55

czekor68 napisał(a):Do kiedy będzies może się zobaczymy ja 7 będę na miejscu.

No to jest szansa - wyjeżdżam z Mlini 9 - będę się za Tobą rozglądał ... :D :papa:
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 25.06.2013 07:18

No to jest szansa - wyjeżdżam z Mlini 9 - będę się za Tobą rozglądał ... :D :papa:

Ty zapewne w tych apartamentach z Vlahem biesiadujesz w pierwszy dzień nigdzie sie nie bedziemy wybierac poza plażą wiec się spotkamy :D :papa: :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 25.06.2013 07:39

wojan napisał(a):
czekor68 napisał(a):Do kiedy będzies może się zobaczymy ja 7 będę na miejscu.

Pan M. stwierdził, że jak kilka dni poczekacie, to my ze 2 dni wcześniej wyjedziemy i możemy się u Vlaho spotkać :D Tylko skąd wziąć tyle urlopu :?:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 25.06.2013 08:10

piekara114 napisał(a):Żeby nie było kłótni to może podam skład załogi :?: kto za co odpowiada, bo jak tak dalej pójdzie to mervikowi całe zapasy znikną :oczko_usmiech:

Skład osób zatrudnionych (w zamian za pracę - wikt i nocleg):
• dozorca - Rysio
• recepcja – Mikromir + Aldonka – ma doświadczenie, więc będzie kierowniczką
• ogród – piekara114 + Sylwetka&Gienuś
• architekt zieleni – Kenik
• podlewacz ogrodów – Jacek S (tylko nie wodą z more) :wink:
• logistyka i transport wewnętrzny – czekor68
• zaopatrzenie kuchni /magazyn żywnościowy – mervik - PILNUJ, bo będziemy głodni chodzić :wink:
• grillowiec - dave.pl – blisko mervika
• opiekun piwniczki – piotrf, chciał być blisko mervika – załawione
• dostawca żaru do grilla - czekor68
• szef Kuchni – T. od Basiulinki
• cukiernik – mysza73 - ewentualnie dodatkowa do recepcji, jeśli ciastka nie będą"chodzić"
• szef Baru - wojan
• DJ – Janusz Bajcer
• złota rączka - Sylwetka&Gienuś
• dział HR – viltob08
• elektryk - zmasz
• informatyk – zmasz
• zarządza pracami (ale jakimi? do ustalenia) – Serce w pasy

Agapi, Basiulinek (Wy może chcecie wspólną posadkę po doświadczeniach z Raju i Piekła :?: )
agata26061 nie zdeklarowała się konkretnie – viltob08 czeka na dokumenty aplikacyjne 

Nowa załoga:

* księgowy - mąż myszy73
* specjalista ds. reklamy i promocji – EithelAmarth + piekara114 w zastępstwie (robię to za co dzień, więc myślałam o małym odpoczynku nad Jadranem, ale mogę ci pomóc w razie dużej kampanii)
* tat „Ewki Ch.” – zajęty przez Agapi
* KO- Basulinek, a wolnych godzinach wraz z Agapi - poradnia „jak przetrwać i zmobilizować się do działania”
* Zumbę poprowadzi w przerwach - Aldonka
* renowator mebli itp. – Agapi między aerobikiem
* sprzątanie basenów i sprawdzanie właściwej temp. wody - agata26061 na specjalną prośbę
osoba od klimy – ma77
* III zmiana w recepcji - aga_stella
* bibliotekarka przy kawiarni na dachu - Igłą pinii
* osoba od kolektorów słonecznych – dave.pl tylko pamiętaj, że masz jeszcze inny etat, żeby Ci czasu na wszystko starczyło
* osoby od sprzątania wszelkich powierzchni – ludzie załatwieni przez mervika
* architekt – WKOŃCU – k.ka (tylko szybko jakieś doświadczenie zdobądź, nie chcemy abym naszym gościom na głowę sufit spadł)

Agapi – ty to ze 100 fachów masz w ręku, jak się uprzesz to zwolnimy wszystkich….. :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

ON...ONA(str.28)... i ONA (str.32) - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone