Re: ON...
Hotele zagospodarowane. Pozostał jeszcze jeden – hotel Kupari:
Będzie to hotel, że tak powiem, ogólnego przeznaczenia. Tu każdy znajdzie coś dla siebie: i pokoje z widokiem na Jadran, i miejsce gdzie można podrzucić dzieciaki, aby móc zjeść romantyczną kolację na dachu hotelu – restauracja będzie właśnie na dachu… Z tyłu hotelu umieścimy ze 2 baseny z morską wodą, jakiś brodzik i kilka zjeżdżalni. Może plac zabaw w kształcie statku pirackiego? Minigolf? Zrobimy konkurencję ośrodkom typu Solaris czy Zaton czy hotelom na Riwierze Tureckiej – ale u nas będzie lepiej i przyjemniej,
bo….. u nas i nad Jardanem innych zalet nie trzeba przedstawiać
Pozostała nam jeszcze kwestia ogólnej infrastruktury:
W pobliżu romantic hotel znajdują się przy brzegu betonowe platformy… zdjęcie od wojana pobrane
… je też zagospodarujemy:
etat „Ewki Ch.” już jest zajęty przez Agapi – tu będzie poranne i wieczorne (
w zależności komu stan zdrowia pozwoli, na którą godzinę się udać) machanie rękami i nogami. A przy nabrzeżu, w wodzie możemy ustawić
rowerki stacjonarne – poćwiczą wielbiciele dwóch kółek, którzy po górkach nie mają ochoty w upał latać i wszyscy chętni na zakończenia bytowania pomarańczowego pomarszczonego pasożyta
W nocy platformy te zamienią się na chodnikowo-morskie wodotryski – mervik to będzie ta fontanna, o której ja myślałam
Park rozdzielający przede wszystkim hotel Kupari od Granda przeznaczymy częściowo do część rekreacyjno-sportową: tu będzie kort do tenisa, siatkówki, tor do bulle i inne...
Przy nabrzeżu znajdują się dawne zabudowania – nie wiem jaki ich był cel, ale wyglądają na toaleto-przebieralnie
(widać je na środku pierwszego zdjęcia z tego postu). Jeśli nie taki ich był cel, to teraz taki będzie
Pomieszczenia wyłożymy płytkami w kolorze granatu i lazuru. Wszelkie pozostałe elementy wyposażenia i dekoracji będą śnieżnobiałe.
źródłoźródłoZostała jeszcze plaża: kor_nick chciał nam tu komercję uprawić
, ale my mamy swój pomysł….
Na plaży już jest mały bar, ale trzeba go zliftingować i przede wszystkim dobrze zaopatrzyć, ale to już zostawiam Szefowi zaopatrzenia – mervik robisz listę zakupów
Brzeg plaży od drogi/chodnika oddzielać będzie rząd palm, które będą dawać za kilka lat przyjemny cień na plaży.
Trzeba dorobić więcej tych plażowych parasoli i wyrzucić te straszne plastikowe leżaki (
jak je widzę to już czują ból w placach i jeszcze gdzieś i widzę te baseny z kostką brukową dookoła i aż mnie coś bierze…) – u nas leżaki będą z ciemnego drewna. No i oczywiście trzeba pod każdą parasolką ustawić mały drewniany stolik, bo przecież nikt nie będzie w takim porządnym kurorcie pół dnia trzymał drinka w garści… gdzieś tą pustą ciężką szklankę trzeba odstawić
Na cypelku ustawić się stylową drewnianą wieżę ratownika
(a nie takie coś żółtego), aby mamy czuły się komfortowo, kiedy ich szkraby moczą 4 litery w more, a mamy swoje 4 opalają
Z tyłu baru trzeba też zbudować drugie przebieralnie, ale oczywiście z zachowaniem stylu i wyglądu tych pierwotnych…
I jeszcze…
Mikromir napisał(a): To ja się zgłaszam, ale tylko od czerwca do września. Zimą się w jakimś hotelu w Alpach na recepcjonistkę załapię (może też kupimy?) i jakoś zwiążę koniec z końcem
A gdzie to się w Alpy koleżanka wybiera? Gór Ci nad Jadranem mało? Wybudujmy sztuczną górkę albo wykorzystamy tą za hotelem Kupari i będziemy oferować narty latem i zimą – dla tych co wolą na dechach jeździć niż pupy moczyć. Jak inwestować to z rozmachem.
Dziś zatokę Kupari z zatoką Srebreno łączy dzika ścieżka… Zrobimy tu piękny nie za szeroki deptak. Nie chcemy zniszczyć dzikiej przyrody, więc ścieżkę tylko poszerzymy, wyłożymy jakimś przyjemnym dla wózków i niepełnosprawnych materiałem i ustawimy kilka ławek. Ta ścieżka będzie miała charakter edukacyjny: część tablic będzie informowało o tutejszej przyrodzie i naturze, a część będzie przypominała o wydarzeniach z lat 90-tych (umieścimy zdjęcia przedstawiające hotele kiedyś, po wojnie i te nasze) – jak przypomnienie i przestroga dla następnych…….
Kiedyś
Dziś:
Po naszej inwestycji
Ciekawe zdjęcia
hoteliJeszcze jakieś propozycje czy uwagi bo już bym chciała do NIEGO jechać……