Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ON...ONA(str.28)... i ONA (str.32)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piekara114
Opiekun działu
Re: ON...

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 19.06.2013 11:41

agata26061 napisał(a):
piekara114 napisał(a):Czujecie już smak kawy pitej popołudniu w takim otoczeniu i z widokiem na more :?:

Nooooo, ja tak to czuje.... , że normalnie już mi ślinka cieknie...

Spokojnie, dla Ciebie to wizyta w hotelu Pelegrin.... może już nawet dziś będziesz mogła zobaczyć wstępny katalog informacyjny :D
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 19.06.2013 11:42

piekara114 napisał(a):
Spokojnie, dla Ciebie to wizyta w hotelu Pelegrin.... może już nawet dziś będziesz mogła zobaczyć wstępny katalog informacyjny :D

To w takim razie już na katalog nie mogę się doczekać :D
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 19.06.2013 12:02

Ta ułańska fantazja....

:papa:
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 19.06.2013 12:50

mervik napisał(a):
Kenik napisał(a):... "pierdykniemy" sobie ogródek także na dachu.

..na dachu będą kolektory słoneczne :wink:
...to nam coś dorzucą z tej UE -skiej za eko :lol:

Wyobraż sobie ze tam nad hotelami jest kilkaset kolektorów niestety zniszczone ale już wtedy mieli.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.06.2013 15:16

Jako kierownicza recepcji w Grand Hotelu muszę casting na recepcjonistkę/recepcjonistę nowego kompleksu zrobić :D
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 19.06.2013 15:18

Aldonka napisał(a):Jako kierownicza recepcji w Grand Hotelu muszę casting na recepcjonistkę/recepcjonistę nowego kompleksu zrobić :D

Oczywiście, że TAK i to jeszcze do Pelegrina i Kupari, więc pracy co niemiara.
Ale nie martw się pomoże Ci viltob08 z HRu :lol:
dave.pl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dave.pl » 19.06.2013 20:06

piekara114 napisał(a):
mervik napisał(a):..na dachu będą kolektory słoneczne :wink:

a na kolejnym dachu damy te kolektory - skorzystamy z programu "czyste powietrze" :D i już będzie kaska na inwestycję

To ja wam upust załatwię na te moduły fotowoltaiczne, bo tak się składa, że pracuję w firmie produkującej
te cacka :P
Jozzy22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozzy22 » 19.06.2013 20:14

dave.pl napisał(a):
piekara114 napisał(a):
mervik napisał(a):..na dachu będą kolektory słoneczne :wink:

a na kolejnym dachu damy te kolektory - skorzystamy z programu "czyste powietrze" :D i już będzie kaska na inwestycję

To ja wam upust załatwię na te moduły fotowoltaiczne, bo tak się składa, że pracuję w firmie produkującej

Czego się nie robi żeby złapac posade,heh
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2013 21:14

Jozzy22 napisał(a):
dave.pl napisał(a):

dave chyba chce zasłużyć na premię w swojej obecnej firmie :D
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 20.06.2013 11:02

Kenik napisał(a):
Jozzy22 napisał(a):
dave.pl napisał(a):

dave chyba chce zasłużyć na premię w swojej obecnej firmie :D

Spryciarz - dwie pieczenie na jednym ogniu!

W pracy premia za nowe zamówienie, a w CRO fucha na boku...

:mrgreen: :papa:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 20.06.2013 12:21

piekara114 napisał(a):
Kenik napisał(a):W te owale chciałoby się wstawić jakieś witraże ;)

Zgodnie z sugestią :D :
Prosto ozdobione sztukaterią owalne okna w Grand Hotelu zyskają nową twarz: zamiast zwykłych nudnych szyb (a tym bardziej mlecznych) w każdym owalnym oknie umieścimy ręcznie robiony witraż. Wszystkie witraże przedstawiać będą piękno hvarskiej przyrody: bujność form i odcieni zieleni. Wchodząc do holu (gdzie są właśnie takie okna) każdy z gości będzie mógł obejrzeć niesamowity spektakl światła i zieleni biegający po pięknej mozaice podłogowej.

...Grand bez fontanny , chyba piekara nie zapomniałaś o niej :wink:
..może być w środku mała jakaś stylowa lub duża na zewnątrz :D

niekonieczna taka , ale coś w tym stylu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2013 13:17

mervik napisał(a):[

Duża na zewnątrz ...na tym też kaskę można zbijać. :D
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 20.06.2013 13:41

Coraz bardziej mnie kusi, żeby sobie to moje stanowisko pracy obejrzeć w realu, jak będę w Dubrovniku pod koniec lipca :-)

BTW, ile będę musiała postać na granicy z BiH, żeby do tej nowej super roboty dojechać od strony Ploce? Jak szacujecie? No i czy na pierwszą szychtę się wybrać rano czy w godzinach popołudniowych - kiedy mniejsze korki przed granicą?

:wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 20.06.2013 14:11

Mikromir napisał(a):Coraz bardziej mnie kusi, żeby sobie to moje stanowisko pracy obejrzeć w realu, jak będę w Dubrovniku pod koniec lipca :-)

Oglądaj, oglądaj, bo warto, a wcześniej poczytaj w innych postach o historii tych hoteli

Mikromir napisał(a):BTW, ile będę musiała postać na granicy z BiH, żeby do tej nowej super roboty dojechać od strony Ploce? Jak szacujecie? No i czy na pierwszą szychtę się wybrać rano czy w godzinach popołudniowych - kiedy mniejsze korki przed granicą?
:wink:

Nie ma co się tym stresować. Nam każdorazowo zajmowało to dosłownie chwilę. Krótka kolejka, pokazanie przez szybę 3 paszportów (a raczej machnięcie nimi) i już po drugiej stronie. Raz nam zeszło dłużej w Neum wjeżdżając do dużej Cro - robili coś przy asfalcie i z minikamieniołomu przy samej drodze ładowali urobek na big ciężarówkę i trzeba było poczekać jak SPRZĘT pomanewrował i POWOLI ciężarówka odjechała - w plecy jakieś 15 min. Ale luz, przecież są wakacje :D

mervik napisał(a):...Grand bez fontanny , chyba piekara nie zapomniałaś o niej :wink:

Spoko, spoko – fontanna też jest w planie ale nie tu….
Ale skoro mervik nalegasz…. :roll:

Musimy się cofnąć do tego postu.
Pośrodku Świątyni Dumania znajduje się mała kamienna fontanna. Do jej budowy wykorzystano lokalny biało-szary kamień. Niecka fontanny jest wysoka na ok. 80 cm. Na środku niecki jest kolumna wysoka na ok. 1,5 metra. Ozdobiona płaskorzeźbami z motywami tutejszej roślinności. A w niecce fontanny pływają sobie małe zwierzątka, które prawie każdy zna z Sibenika, czyli oczywiście one. [sama posiadam dwa takie osobniki, ale zdecydowanie większe i starsze. Liczą już sobie 16 lat każdy]
Kolumna zwieńczona jest rzeźbą bogini Concordii, która w ręce trzyma gór obfitości, z którego wypływa siła życia: czysta krystaliczna woda, która spokojną kaskadą spływa do niecki. Kiedy wiatr lekko zawieje od morza delikatna mgiełka opada na stojące nieopodal ławki….
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 21.06.2013 17:49

Witam wszystkich :D
Czas mnie strasznie goni, jeszcze 21DDW, a JEGO nie widać.
Nie wiedziałam, że inwestowanie tyle czasu pochłania :D

agata26061 napisał(a):
piekara114 napisał(a):Spokojnie, dla Ciebie to wizyta w hotelu Pelegrin.... może już nawet dziś będziesz mogła zobaczyć wstępny katalog informacyjny :D

To w takim razie już na katalog nie mogę się doczekać :D

A teraz przedstawiam Państwu ofertę hotelu Pelegrin.
Hotel znajduje się lekko z boku całego kompleksu i wiodą do niego liczne schody – myślę, że więcej niż moje 231, ale nie liczyłam – jak ktoś będzie w tym roku w Pelegrin, proszę nich policzy i da mi znać. - zdjęcie ze strony
Obrazek

Piękny widok, ubocze, lekko niedostępny
Obrazek

– to idealne miejsce na romantyczny wyjazd, dlatego polecamy go dla nowożeńców, narzeczonych, zakochanych i osób w kwiecie wieku, którzy chcą poczuć się młodzi i zakochani jak X lat temu.
Tu będzie obowiązywał zakaz pobytu z dziećmi poniżej 15 lat – jak ma być super romantycznie to po co dzieci ciągnąć ze sobą? wiadomo, że w najważniejszej chwil albo się obudzi, albo będzie chciało pić, albo będzie rz….ło po lodach. I uprzedzam uwagi: lubię dzieci, sama mam, uwielbiam się bawić z takimi całkiem maluchami, ale wiadomo nie zawsze są pożądanym towarzystwem :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

ON...ONA(str.28)... i ONA (str.32) - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies