Olisia napisał(a):Ja bym dodała do Medjugorje - a raczej zmieniła to miejsce na Mostar i Blagaj - obowiązkowo!
No to jeszcze Počitelj.
Rysio napisał(a):Plitvice, to raczej w drodze na lub z urlopu z noclegiem w rejonie Plitvic, bo z Duce to spory kawałek żeby taką wycieczkę robić.
Rysio napisał(a):Dubrovnik, zajmie Ci cały dzień z dojazdem i powrotem jeśli chcecie obejść przynajmniej te standardowo obowiązkowe punkty.
Rysio napisał(a):Medjugorje, połącz to z wodospadami Kravica, które zresztą stanowią w mojej opinii o wiele większą atrakcję niż Medjugorje.
Rysio napisał(a):Hvar, sobie odpuść. W sezonie możesz stracić sporo czasu na przeprawę na wyspę lub powrót na ląd a nie zobaczysz w 2 dni tego co powinieneś, chyba że przyjmiesz japoński model zwiedzania czyli zza szyby auta z aparatem w ręku, tylko jaka w tym przyjemność. Hvar sobie wrzuć w plany na następne lata i na minimum tydzień.
Rysio napisał(a):Krka, jak najbardziej, aczkolwiek licz się z tym że w sezonie panuje tam niezły ścisk i za wszystkim będziesz musiał swoje odstać.
Rysio napisał(a):Trogir, Primosten, Szybenik, masz w zasięgu ręki, więc szkoda by było nie zobaczyć, chyba że masz awersję do zabytków.
Rysio napisał(a):Imotski, ciekawostka w postaci 2 jezior.
Rysio napisał(a):Sv. Jure, do poczytania i oglądania.
Rysio napisał(a):Peljesac, brak spektakularnych atrakcji w jednym miejscu. Półwysep trzeba odwiedzić na dłużej. Zdecydowanie dłużej, by poczuć i zrozumieć to czego nie widać
caliberka napisał(a):Tomasz.mos napisał(a):Witam serdeczie,
Mam prośbę/pytanie czy osoby ktore aktua;nie przebywają w Omis lub własnie z tamtąd wróciły mogą napisac krótka relację z tego miejsca.,
Interesuja mnie głównie ceny w restauracjach, kawiarniach, w sklepach, sprzęt wodny np wypożyczenie łódki.
Wyjeżdzamy 30 sierpnia i zastanawiam sie ile Kun będę potrzebował na 2 tyg dla 2 osób.
Pozdrawiam.
Witaj ! Za 4 pyszne kawy na plaży w Omiśiu zapłaciliśmy 35 kun ,za pizzę powyżej 55 cm ,nie pamiętam dokładnie jaka ,ale była wielka taka dla 4 osób zapłaciliśmy 50 kun ,pieczywo gorące w piekarni przy głównej ulicy np duży chleb 6 kun ,lody 1 gałka 7 kun ,resztę a pro po cen masz na forum tylko trzeba poszukać bo ja jakoś już nie pamiętam ,ale jest na pewno nieco drożej jak w Polsce Kun lepiej nie zabierać tylko płacić kartą ,ewentualnie pobierać z bankomatu ,tyle ile ci trzeba ,bo po co z tym zostać Życze udanego urlopu w Omiśiu ,ja się w tej miejscowości zakochałam ,jest cudownie położona
arabesqa74 napisał(a):SENIOR napisał(a):I jeszcze jedno , na początku alei w Omisiu , za rzeką rakiję sprzedają dwie starsze kobitki , wszystkie rodzaje , gruszkowe , figowe itp .Własna produkcja ( widzieliśmy ze szwagrem na własne usta ) pierwsza liga , jadę w piątek 10.08 , wpiszę na forum dokładny adres , u nich jest non stop kolejka , w innych "butikach " z alkoholem pusto .
polecam
SENIOR od 12.08 jesteśmy w Lokvie Rogoznicy, będę miała wifi, rzuć namiar na tę rakiję jak sprawdzisz adres w Omisiu
Pozdrawiam i udanego urlopu
SENIOR napisał(a):arabesqa74 napisał(a):SENIOR napisał(a):I jeszcze jedno , na początku alei w Omisiu , za rzeką rakiję sprzedają dwie starsze kobitki , wszystkie rodzaje , gruszkowe , figowe itp .Własna produkcja ( widzieliśmy ze szwagrem na własne usta ) pierwsza liga , jadę w piątek 10.08 , wpiszę na forum dokładny adres , u nich jest non stop kolejka , w innych "butikach " z alkoholem pusto .
polecam
SENIOR od 12.08 jesteśmy w Lokvie Rogoznicy, będę miała wifi, rzuć namiar na tę rakiję jak sprawdzisz adres w Omisiu
Pozdrawiam i udanego urlopu
SOOOOOOORY , po prostu nie czytałem forum , teraz się uaktywniłem bo wyjeżdzamy w sierpniu. Adres do tych kobitek : POLJIĆKI TRG 8A ( wykopałem z aparatu ), jest to równoległa uliczka do głównej ulicy ( trochę nie po Polsku ) .Jeszcze raz sorry , ale jak mówią lepiej póżniej niż wcale.Pozdrawiam , RAV
Chciałem wysłać zdjęcia, niestety coś mi wyskakuje że za duży -plik
arabesqa74 napisał(a):Bardzo chętnie ...ale następnym razem
Dzieci ogłosiły bunt w kwestii wyjazdów w drugiej połowie sierpnia i w tym roku jedziemy od 13 lipca na Brać.
Co się odwlecze, to nie uciecze Jeszcze sobie odbijemy. Omiś i tak zamierzam odwiedzić - z sentymentu
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne