Bravik napisał(a):te kiero napisał(a):Po drugiej stronie Strabag widać, że działa na bieżąco.
Po drugiej czyli której?
Z tej
Sprzęt pracował każdego dnia podczas naszego pobytu.
Bravik napisał(a):te kiero napisał(a):Po drugiej stronie Strabag widać, że działa na bieżąco.
Po drugiej czyli której?
xartx napisał(a):Polecam MARIANO. Wycieczka do Supetar od 9:00 do 15:00. 130 kun za dorosłych, 60 albo 70 dzieci. W pierwszą stronę sok i rakija, w drodze powrotnej butelka wina i makrela lub kurczak. Parkuje jako pierwszy od mostu po stronie wesołego miasteczka.
te kiero napisał(a):Bardzo zaskoczyło mnie z jaką częstotliwością widziałem autobus podmiejski (przegubowiec) nr 60, kursujący na trasie Split - Podstrana - Omis
te kiero napisał(a):Bardzo zaskoczyło mnie z jaką częstotliwością widziałem autobus podmiejski (przegubowiec) nr 60, kursujący na trasie Split - Podstrana - Omis.
Zwróciłem na to uwagę, bo jeszcze nigdy nie widziałem tak często kursującego autobusu w Chorwacji, nawet w miesiącach szkolnych.
Także jakby ktoś chciał poruszać się tam autobusem, to może się przydać.
Bravik napisał(a):te kiero napisał(a):Bardzo zaskoczyło mnie z jaką częstotliwością widziałem autobus podmiejski (przegubowiec) nr 60, kursujący na trasie Split - Podstrana - Omis.
Zwróciłem na to uwagę, bo jeszcze nigdy nie widziałem tak często kursującego autobusu w Chorwacji, nawet w miesiącach szkolnych.
Także jakby ktoś chciał poruszać się tam autobusem, to może się przydać.
Po przeciwnej stronie Splitu kursuje autobus 37. Jeździ do Trogiru z jeszcze większą częstotliwością - kursy co 20 minut.
kadetdudi napisał(a):Czy ktoś wie czy "Bitwa Piracka" w Omisiu każdego roku jest 18 sierpnia? Nie mogę też znaleźć informacji odnośnie przyszłorocznej. Dzięki.