empire13 napisał(a):Kojarzycie gdzie w Omiš jest Kolumna Wstydu i XVI-wieczny Dom Szczęśliwego Człowieka?
Wyczytałem o takich atrakcjach na jakimś portalu. Lokalizacji nie podali :/
marekkowalak napisał(a):empire13 napisał(a):Kojarzycie gdzie w Omiš jest Kolumna Wstydu i XVI-wieczny Dom Szczęśliwego Człowieka?
Kolumna Wstydu jest przy wejściu na starówkę od strony Cetiny, o tutaj:
https://goo.gl/maps/GE5Mecom1zoEaNg18
empire13 napisał(a):Kojarzycie gdzie w Omiš jest Kolumna Wstydu i XVI-wieczny Dom Szczęśliwego Człowieka?
Bravik napisał(a):empire13 napisał(a):Kojarzycie gdzie w Omiš jest Kolumna Wstydu i XVI-wieczny Dom Szczęśliwego Człowieka?
Kuća sretnog čovjeka
https://goo.gl/maps/aVfp22hbfPghmpCy5
Cesarok napisał(a):Jutro na cały dzień zapowiadają burze, macie jakieś propozycje gdzie się udać, co zobaczyć by dnia nie "zmarnować"? Dajmy na to do 100km od Omiš?
empire13 napisał(a):Cesarok napisał(a):Jutro na cały dzień zapowiadają burze, macie jakieś propozycje gdzie się udać, co zobaczyć by dnia nie "zmarnować"? Dajmy na to do 100km od Omiš?
Split, Trogir, twierdza Klis, Solin, wodospady Krka (jeśli tam nie będzie burzy).
marko350 napisał(a):empire13 napisał(a):Cesarok napisał(a):Jutro na cały dzień zapowiadają burze, macie jakieś propozycje gdzie się udać, co zobaczyć by dnia nie "zmarnować"? Dajmy na to do 100km od Omiš?
Split, Trogir, twierdza Klis, Solin, wodospady Krka (jeśli tam nie będzie burzy).
Wjazd samochodem na Sveti Jure szczyt o wysokości 1 762 m n.p.m. , a po drodze Skywalk Biokovo .
Bravik napisał(a):marko350 napisał(a):empire13 napisał(a):Cesarok napisał(a):Jutro na cały dzień zapowiadają burze, macie jakieś propozycje gdzie się udać, co zobaczyć by dnia nie "zmarnować"? Dajmy na to do 100km od Omiš?
Wjazd samochodem na Sveti Jure szczyt o wysokości 1 762 m n.p.m. , a po drodze Skywalk Biokovo .
Sveti Jure w burzowy dzień - faktycznie rewelacyjny pomysł.
Coś jak Giewont równo dwa lata temu. A w gratisie zjazd po mokrym.