Byłam przelotem 23.07 ... Dla mnie porażka :/ tłumy na głównej plaży i to przy pochmurnym niebie, ohydny piach, wrzaski, miejski gwar. Woda chłodnawa.Zacheusz napisał(a):Jak tam frekwencja na plaży w Omiś? Jak woda, ciepła? Z tego co pamietam tam zawsze woda jest chłodniejsza ze względu na Cetinę.
pietra231 napisał(a):Cześć powiedzcie mi gdzie w Omisu albo Stanici kupię rakije i wino dobrej jakości w dobrej cenie?
gusia-s napisał(a):Byłam przelotem 23.07 ... Dla mnie porażka :/ tłumy na głównej plaży i to przy pochmurnym niebie, ohydny piach, wrzaski, miejski gwar. Woda chłodnawa.Zacheusz napisał(a):Jak tam frekwencja na plaży w Omiś? Jak woda, ciepła? Z tego co pamietam tam zawsze woda jest chłodniejsza ze względu na Cetinę.
Trochę luźniej na końcu, jak najdalej od miasta.
W mieście też tłoczno, głównie rodacy, na każdym kroku nas słychać
Nie wytrzymałabym tam ani dnia. Wolę takie klimaty
labusm napisał(a):pietra231 napisał(a):Cześć powiedzcie mi gdzie w Omisu albo Stanici kupię rakije i wino dobrej jakości w dobrej cenie?
My kupiliśmy w wąskiej alejce kierując się do twierdzy piratów u przemiłej pani.
Mniej więcej w tym miejscu stojąc i patrząc w przeciwnym kierunku niż do głównej drogi. Knezova Kačića 8, 21310, Omiš, Chorwacja
gusia-s napisał(a):Byłam przelotem 23.07 ... Dla mnie porażka :/ tłumy na głównej plaży i to przy pochmurnym niebie, ohydny piach, wrzaski, miejski gwar. Woda chłodnawa.Zacheusz napisał(a):Jak tam frekwencja na plaży w Omiś? Jak woda, ciepła? Z tego co pamietam tam zawsze woda jest chłodniejsza ze względu na Cetinę.
Trochę luźniej na końcu, jak najdalej od miasta.
W mieście też tłoczno, głównie rodacy, na każdym kroku nas słychać
Nie wytrzymałabym tam ani dnia. Wolę takie klimaty
robertpeti napisał(a):Ta drabina to tylko kilka szczebli nie jest taka straszna, ale nasza corka tez nie weszla.
Pisałam o samym Omišu, Brzet to już chyba sąsiednia wioska ale fakt, że bliskorobertpeti napisał(a): Są w Omis tez inne plaze. My w czasie pobytu w Omis ani razu nie korzystalismy z miejskiej plazy bo byly ladniejsze i mniej tloczne plaze w Brzet i troche dalej