amatus1 napisał(a):5 kun za godzinę? Nie róbmy scen ze to duzy koszt, parking jest ogromny, poza częścią z asfaltem jest czesc parkingu na szutrowym gruncie za wesolym miasteczkiem.
macvw napisał(a):
Płynąłem tym statkiem 3 lata temu, oczywiście z polecenia forum. Mogę polecić rejs tym statkiem z "czystym sumieniem". Na powrocie po odpłynięciu z wyspy jakiś ok. 300-400m. od brzegu statek spuszcza kotwicę i można skakać do morza z dolnego i górnego pokładu (niesamowite wrażenie). Ci, którzy tego nie chcą łowią ryby.
Januszu Tobie i wszystkim cro-maniakom wszystkiego naj... w Nowym 2018 Roku! Pozdrav
gosciuwa napisał(a):Czy ktoś jest w stanie polecić w Omiśiu jakiś transport w górę rzeki "Cetina"? Mamy taką porę roku, że już niewiele punktów zostało jakby czynnych, które oferują takie usługi. Chciałbym się wybrać w górę rzeki w środę. Wiem, że są takie warianty, czy ktoś ma coś 'ciekawszego'?
1. Za 300 kun rejs 2h z kapitanem - o ile dobrze chłopaka zrozumiałem; jest to motorówka, mała łódeczka.
2. Bardzo słabo mówili tam po angielsku, ale z tego co zrozumiałem 2h, BEZ KAPITANA (to możliwe?), 250 kun; motorówka.
3. Większe łódki stateczkowe, ale to nie wiadomo kiedy płyną i pytać na bieżąco.
Coś ktoś doradzi w tym temacie?
amatus1 napisał(a):Idz na rafting, ten rejsik jest hm troszke nudny
gosciuwa napisał(a):A jaką knajpkę z lokalnym jedzeniem polecicie?
MartinoBIG napisał(a):canon napisał(a):MartinoBIG napisał(a):leswac napisał(a):stachan a nie lepiej to olać i śmigać do CRO przez Niemcy jak to zrobił ostatnio do Orebića Makłowicz.
jest nawet film na You Tube......
Myśmy tak zrobili wczoraj. I jakoś poszło
Hej, mam pytanie czy w Austrii jechaliście jakimiś płatnymi dodatkowo tunelami?
Tak przez Alpy i tam za przejazd pomiędzy tunelami zapłaciliśmy dwa razy 5.5 i 9.5€ . No i winieta oczywiście.
Generalne fajna droga widoki przepiękne no i bez korków.
Z Kato do Omisia podróż zajęła 20h 1780km czas samej jazdy to 17h z hakiem. Średnia prędkość wg komp 109km/h.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne